Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ζωγράφου: Συνελήφθη 31χρονος δραπέτης που έκλεβε Ι.Χ. από χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων


Στη θέα των αστυνομικών, ο 31χρονος δραπέτης επιχείρησε να διαφύγει αλλά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Ζωγράφου ένας 31χρονος δραπέτης με τις κατηγορίες της κλοπής οχημάτων κατ’ εξακολούθηση και της απόδρασης.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος είχε δραπετεύσει από τη φυλακή και αναζητούνταν

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών οχημάτων από επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στα Εξάρχεια, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμευμένο έξω από σπίτι, ένα όχημα που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από την περιοχή των Εξαρχείων από τις 17-9-2024.

Στη συνέχεια εντόπισαν τον 35χρονο να εξέρχεται από το συγκεκριμένο σπίτι, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

Εκεί κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος είχε αποδράσει στις 11-7-2024 από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο εξέτιε ποινή φυλάκισης, και αναζητούνταν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν πολλά κλειδιά οχημάτων

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες, ενώ η τρέχουσα αξία των οχημάτων υπολογίζεται συνολικά σε χρηματικό ποσό άνω των 300.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος εισερχόταν, με τη συνδρομή άλλων συνεργών, σε επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και ακολούθως παραβίαζε τους χώρους γραφείων, αποκτώντας πρόσβαση στα κυτία αποθήκευσης των κλειδιών των σταθμευμένων αυτοκινήτων και εν συνεχεία αφαιρούσε τα εν λόγω οχήματα.

Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος κλειδιών οχημάτων και δύο ασύρματοι τους οποίους χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με τους συνεργούς του κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom