Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Ρόδος: Λύνεται το μυστήριο με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη (βίντεο)


Ένα στυγερό έγκλημα που περιμένει απαντήσεις. Μια άγρια δολοφονία ενός συνταξιούχου που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Η Ρόδος παραμένει ανάστατη από τον στραγγαλισμό του πατέρα, μέσα στο σπίτι του…

Η Ρόδος θέλει να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του συνταξιούχου, που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο νησί καθώς για δεκαετίες διατηρούσε ένα παραδοσιακό καφενεδάκι στο λιμάνι του σπιτιού. Ποιοι και γιατί είχαν λόγους να φτάσουν στο έγκλημα. 

Ο γιος του, που ανακρίθηκε από την αστυνομία αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν εκείνος που τον βρήκε νεκρό και θεωρήθηκε ύποπτος. Οι αστυνομικοί όμως κατέληξαν πως δεν ήταν εκείνος ο άντρας που έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της δολοφονίας του βιοπαλαιστή οικογενειάρχη Γιώργου Καριώτη ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις και υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα από τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και του DNA και πλέον τα αποτελέσματα βρίσκονται προς αξιοποίηση στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση.

Επιπλέον αξιολογείται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες και λαμβάνονται ακόμα καταθέσεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήταν 14 Ιουνίου 2022 περίπου στις 12.30 όταν ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον γιό του θύματος για την ανεύρεση του άψυχου σώματος του πατέρα του, μέσα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί παρουσία ιατροδικαστή και της σήμανσης πραγματοποίησαν αυτοψία και βρήκαν τον 75χρονο σε θέση πρηνηδόν στο πάτωμα με δεμένα τα χέρια του πισθάγκωνα με κορδόνια για άρβυλα και με βρόγχο στο λαιμό χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης. 

Από την έρευνα στον χώρο δεν διαπιστώθηκε παραβίαση – διάρρηξη αυτού, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κλοπής – ληστείας.

Πιθανολογείται, αφού ομοίως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, ότι το έγκλημα διεπράχθη από άτομο που είτε αιφνιδίασε τον 75χρονο (πιθανότατα ήταν ήδη στο σπίτι και είχε εισέλθει χωρίς παραβίαση), είτε από άτομο που γνώριζε και εμπιστευόταν και τον αιφνιδίασε.

Σημειώνεται ότι δεν υφίστανται ίχνη πάλης ενώ από τις καταθέσεις που ελήφθησαν από οικεία του πρόσωπα όλοι μίλησαν για έναν βιοπαλαιστή που από μικρή ηλικία εργαζόταν αρχικά στο λιμάνι και ακολούθως με την πώληση κάρβουνων. 

Επεσήμαναν δε ότι δεν είχε χρήματα ή τιμαλφή για να στοχοποιηθεί ενώ κανείς δεν πιθανολόγησε τον λόγο του εγκλήματος ούτε εξέφρασε υποψία ότι μπορεί να είχε λόγους για να θέσει τέρμα στην ζωή του με ακραίο και ασυνήθη τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 2022, μια σημαντική μαρτυρία αναδείχθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής με ζωντανές συνδέσεις από τη Ρόδο και αφορούσε στη δολοφονία του άτυχου βιοπαλαιστή.

Οι πληροφορίες που προέκυψαν, αφορούν στο προηγούμενο βράδυ από τη δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη, στις 13 Ιουνίου 2022, και ήδη η Αγγελική Νικολούλη έχει ενημερώσει σχετικά τις τοπικές αρχές για τις εξελίξεις. Το «Τούνελ» συνδέθηκε ζωντανά με τη Ρόδο. Μαζί με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας «δημοκρατική», Μαίρη Φώτη, ήταν τα παιδιά του θύματος, Βαγγέλης και Κατερίνα Καριώτη.

Ο γιος του άτυχου οικογενειάρχη, Βαγγέλης κατήγγειλε τη μεγάλη καθυστέρηση των ερευνών από πλευράς των Αρχών.

«Έξι μήνες και ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Όποτε ρωτάω την αστυνομία για την εξέλιξη της έρευνας, με αγνοούν. Θέλουμε να καθαρίσει το όνομά μας γιατί κατηγορούν εμένα και τον αδελφό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom