Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ φεύγει από Θεσσαλονίκη - Δύο νέοι απεγκλωβισμοί από τους Έλληνες

Τουλάχιστον 7.826 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν την μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών, που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η ελληνική ομάδα κατάφερε να βγάλει ακόμη μία γυναίκα ζωντανή από τα συντρίμμια, ενώ απεγκλώβισαν και ένα αγόρι, το οποίο ήταν δυστυχώς νεκρό.

Οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές θα ενισχυθούν από δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ. 

Remaining Time 0:00
 

Τουλάχιστον 7.826 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 48 ωρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 7.826, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι άστεγοι στις δύο χώρες.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34.810 τραυματίστηκαν.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε 1.932, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom