Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣ/ΚΗ: Κινητοποιήσεις συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία (φωτο & βίντεο)


Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι, έστειλαν το αποφασιστικό μήνυμα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με τις σημερινές τους δυναμικές κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαίτησαν:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.

  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.

  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.

  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.

  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην  υγεία.

  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Μαζική και μαχητική η παναττική κινητοποίηση στην Αθήνα

Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, κάνουμε καθαρό από εδώ τώρα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν συμβιβαζόμαστε με επιδόματα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την ολοκλήρωση της μαζικής παναττικής κινητοποίησης έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα που είχε κατακλυσθεί από συνταξιούχους. 

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα όλη την επόμενη περίοδο, εντείνουμε την πάλη μας, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και για την σωτηρία των σπιτιών του λαού από τους πλειστηριασμούς. 

Δείτε ολόκληρη την δήλωση του Δ. Κουμπούρη στο video

Οι συνταξιούχοι είχαν αποστείλει υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Καθώς στο υπουργείο δεν βρισκόταν κανένας υπουργός για συνάντηση με αντιπροσωπεία, δόθηκε η απάντηση στους συνταξιούχους ότι θα οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη.

Με τα συνθήματά τους, έξω από το υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων διεκδίκησαν, «αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου».

Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια του ρεπορτάζ με φωτογραφίες & βίντεο από την κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom