Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Μαίρη Παναγάκου: Τι κρύβεται πίσω από την αυτοχειρία του γιου της - Τι καταγγέλει η τηλεμαγείρισσα


Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στη μικρή κοινωνία του Κότρωνα της Μάνης η είδηση της αυτοκτονίας του γιου της γνωστής τηλεμαγείρισσας, Μαίρης Παναγάκου.

Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στη Σπάρτη. Η τελευταία πράξη του δράματος, σύμφωνα με το lakonikos.gr, θα παιχθεί στις 4:00 μμ στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και θα γίνει η ταφή του Αντώνη Παναγάκου. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του εκλιπόντος θα πουν το τελευταίο «αντίο» σε κλίμα βαθιάς οδύνης και πένθους.

Ο επιχειρηματίας Αντώνης Παναγάκος «έσβησε» πρόωρα, μόλις στα 43 του χρόνια, επιλέγοντας να βάλει ο ίδιος απότομο τέλος στη διαδρομή του και να κόψει το νήμα της ζωής του. Αισθάνθηκε απογοητευμένος και προδομένος από την αντιμετώπιση που έτυχε από όσους δεν αντιλήφθηκαν την ευγενική καρδιά και τη μεγάλη «αγκαλιά» που άνοιγε διάπλατα κι ανιδιοτελώς για όλους.

Σπαρακτικά μηνύματα

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του 43χρονου επιχειρηματία, πέρα από το ισχυρό σοκ και τη συντριβή που προξένησε σε όσους τον γνώριζαν, δεκάδες ήταν τα μηνύματα που κατέκλυσαν τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Επώνυμοι και απλοί πολίτες, που γνώριζαν και εκτιμούσαν προσωπικά τον Αντώνη για τον χαρακτήρα και το έργο του, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μοιραίο που ήρθε να ταράξει τα απάνεμα νερά του γραφικού Κότρωνα, που ο ίδιος λάτρεψε και υπηρέτησε όσο λίγοι.

«Δεχόταν μπούλινγκ»

Η μητέρα του γνωστή τηλε-μαγείρισσα, Μαίρη Παναγάκου, με την οποία ο Αντώνης διατηρούσε επιχείρηση εστίασης και καταλυμάτων στον Κότρωνα, είναι το τραγικό πρόσωπο αυτού του δράματος. 

Προσπαθώντας να συνέλθει από το κακό που χτύπησε την οικογένειά της, από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για κλίκα ατόμων που με τις συμπεριφορές τους εξώθησαν τον αδικοχαμένο γιο της στο απονενοημένο διάβημα.

Το πρωί της Τρίτης η Μαίρη Παναγάκου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Πρωινό», όπου ανέφερε: «Καλό ταξίδι. Εγώ μεθαύριο θα τον παντρέψω, γιατί δεν είχε προλάβει να παντρευτεί. Με την κοπέλα που αγαπούσε θα τον παντρέψω. Εκείνο όμως που θέλω -γιατί ο Αντώνης “έφυγε”, ήταν ένα άξιο παιδί, ένας έτοιμος αξιοπρεπής άνθρωπος με ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, με ένα τεράστιο έργο στην εκκλησία. 

Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ένα δικαστήριο που έγινε την Πέμπτη. (…) Έγινε ένα δικαστήριο την Πέμπτη γιατί τον είχαν κατηγορήσει ότι έκλεβε ρεύμα από το διπλανό εκκλησάκι. 

Εκείνος όταν έγινε η πυρκαγιά του ’17 -εγώ είχα δωρίσει γεννήτριες- είχε περάσει το καλώδιο να έχει η εκκλησία φως εκείνες τις 6 ημέρες που δεν υπήρχε ρεύμα», δήλωσε η Μαίρη Παναγάκου και πρόσθεσε: «Για μένα ο γιος μου ζει και θα ζει μέσα στην καρδιά μου και μέσα από τους φίλους. (…) Ήταν αξιοπρεπής, έντιμος ο Αντώνης Αλέξανδρος Παναγάκος, σπούδασε στο εξωτερικό με τρεις γλώσσες. Ένα παιδί ευαίσθητο, αξιοπρεπές, όμορφος, ένας άρχοντας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, αλλά και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές που μίλησε η ίδια, έκανε λόγο για αισχρό μπούλινγκ που δεχόταν ο Αντώνης Παναγάκος, για πιέσεις και παρενοχλήσεις από κλίκα ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν να μειώσουν το έργο και την προσωπικότητά του.

Τέλος, συγκλονιστικά είναι και τα όσα ανέφερε η κ. Παναγάκου για τις τελευταίες στιγμές του μοναχογιού της: «Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του και του είπε αντίο. Άκουσε τον πυροβολισμό. Εγώ ήμουν στο Γύθειο. Δεν πρόλαβα… Τους είπα στο νοσοκομείο να δωρίσουν τα όργανά του για να ξέρω ότι υπάρχει. Δεν πρόλαβαν».

Προσφορά κι άδολη αγάπη για… δέκα



Ο Αντώνης Παναγάκος ήταν η προσωποποίηση της αλτρουιστικής πρωτοβουλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Είχε αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του σε ενέργειες και πράξεις που είχαν στο επίκεντρο τον τόπο και τους ανθρώπους του. 

Έδινε πάντα το καλό παράδειγμα, πρόθυμος κι αποφασισμένος να κινητοποιήσει και να αλλάξει τον μικρόκοσμο, υιοθετώντας προφανώς τη ρήση «γίνε η αλλαγή που επιθυμείς». Ήταν μία ουσιαστικά αδήριτη ανάγκη για εκείνον, η φροντίδα και συνδρομή στο κοινωνικό σύνολο.

Εκτεταμένο και αναγνωρισμένο το φιλανθρωπικό του έργο στο χωριό του, όπου βοηθούσε αθόρυβα οικογένειες Ελλήνων και ξένων, ενώ γενναίες ήταν οι δωρεές που διέθετε για τις ανάγκες των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Παράλληλα, είχε ενεργοποιήσει παιδιά της περιοχής, μυώντας τα σε εθελοντικές δράσεις σε κοινωνικό, θρησκευτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Μα η μεγάλη του αφοσίωση ήταν το Πνευματικό Κέντρο ΙΝ Αγίου Χαραλάμπους Κότρωνα, στο οποίο δόθηκε «ψυχί τε και σώματι», καθιστώντας το ένα φωτεινό «φάρο» διαπαιδαγώγησης, ανάτασης και προόδου για την περιοχή.

Πήγε να συναντήσει τον Θέμο που ενστερνίστηκε το όραμά του



Ο Αντ. Παναγάκος διατηρούσε στενή φιλία με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2019. Μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει τότε το γεγονός ότι αντί στεφάνων, παράκληση της οικογένειας του δημοσιογράφου ήταν, όσοι το επιθυμούσαν, να ενισχύσουν το έργο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Χαραλάμπους. 

«Ο Θέμος λάτρευε τη Μάνη και κάθε καλοκαίρι επισκεπτόταν μαζί με την οικογένειά του τον Κότρωνα», είχε αναφέρει τότε στον «Λακωνικό Τύπο» η Μαίρη Παναγάκου και μεταξύ άλλων είχε προσθέσει: «Ο Θέμος είχε αναπτύξει μια όμορφη φιλία με το γιο μου Αντώνη και ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το έργο του πνευματικού κέντρου. Η απόφασή του αυτή μας εξέπληξε ευχάριστα».

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, η προτροπή της οικογένειας Αναστασιάδη έπιασε τόπο, καθώς το Πνευματικό Κέντρο Κότρωνα «πλημμύρισε» με εξοπλισμό από δωρεές: «Ο νέος στόλος και τα παιχνίδια για τα παιδιά κατέφθασαν χάρη στις δωρεές εις μνήμην του φίλου μου Θέμου Αναστασιάδη, όλων των επώνυμων και ανώνυμων δωρητών του Πνευματικού μας Κέντρου! Ένα τεράστιο-τεράστιο ευχαριστώ!», είχε δηλώσει τότε ο Αντώνης Παναγάκος…

Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Παναγάκου

Γεμάτη πόνο, ήταν η τελευταία ανάρτηση του 43χρονου στο facebook, λίγο πριν αυτοκτονήσει. «7 χρόνια γεμάτα πόλεμο, μίσος, έχθρα, κακία και μηνύσεις. Άντεξα γιατί εσείς όλοι που τα κάνατε και τα προκαλέσατε αυτά είστε απλά για να γελάω μαζί σας!!»

https://www.tanea.gr/ & https://lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom