Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Λέρος: Ναυάγιο με μία νεκρή και 3 παιδιά να χαροπαλεύουν (βίντεο)

Κατέληξαν τα τρία παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Το ναυάγιο στη Λέρο στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, με τρία μικρά παιδιά να δίνουν μάχη στα χέρια των γιατρών για να παραμείνουν στη ζωή…

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών μετά τη βύθιση λέμβου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή μέχρι στιγμής επισήμως επιβεβαιώνεται ο θάνατος μόνο μίας γυναίκας, ενώ ένα παιδάκι που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να το επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Επίσης, άλλα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί και αυτά στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη.

Από τους διασωθέντες, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνολικά έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ 33 άτομα φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma.

https://www.newsit.gr/

Κατέληξαν τα τρία παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Κατέληξαν τα τρία παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν περισυλλεγεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών, ενώ νωρίτερα είχα ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα περίπου 20 ετών από τη θαλάσσια περιοχή. Ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανέρχεται σε 39 άτομα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ από τα 6 παιδιά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τα τρία κατέληξαν.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης δύο ενήλικες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής ενώ η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom