Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Βενζινάδικο «φάντασμα» διοχέτευε στην αγορά καύσιμα αξίας 18 εκατ. ευρώ (βίντεο)


Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αποκαλύπτει πως υπάρχουν πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν παράνομα, ένα εξ αυτών μάλιστα επί 13 ολόκληρα χρόνια, ενώ σε αρκετά βενζινάδικα επιτήδειοι ιδιοκτήτες πειράζουν τις αντλίες και κλέβουν τον κόσμο.

Την στιγμή που οι καταναλωτές καλούνται να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς ανατιμήσεις, από τα τρόφιμα μέχρι και τα καύσιμα, πρατήρια καυσίμων λειτουργούν παράνομα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα βενζινάδικο που λειτουργούσε 13 ολόκληρα χρόνια χωρίς νόμιμη άδεια, διοχετεύοντας παράνομα καύσιμα αξίας άνω των 18 εκ. ευρώ. Στον ιδιοκτήτη μάλιστα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο 150.000€ και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» πολλά πρατήρια πειράζουν τις αντλίες, ενώ η μαύρη αγορά στα καύσιμα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Οι καταναλωτές μπορούν να πέσουν σε τέσσερις παγίδες όσον αφορά τα καύσιμα που επιλέγουν: Να χρησιμοποιούν καύσιμα που είναι προϊόν λαθρεμπορίου, να χρησιμοποιούν καύσιμα με χημικές ουσίες, να έχει χακαριστεί το ηλεκτρονικό σύστημα εταιριών ή να είναι πειραγμένες οι αντλίες.

Οι τρεις τρόποι για να αποφύγουν τις παγίδες είναι οι εξής: Οι καταναλωτές να επιλέγουν πρατήριο της εμπιστοσύνης τους, να αποφεύγουν να φουλάρουν το όχημα τους όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι κλειστοί και να αποφεύγουν πρατήρια με χαμηλότερες τιμές από τον μέσο όρο της αγοράς.

Δέχτηκε απειλές

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα καταγγέλλει πως το τηλεφωνό της πλέον παρακολουθείται αφού είχε δεχτεί απειλές μετά τις αναφορές της για τα λαθραία καύσιμα.

«Είχα δεχτεί κάτι απειλές στο κινητό μου με μηνύματα, με απειλήσανε για εκφοβισμό, πήγα στην ασφάλεια, έκανα μήνυση κι από τότε το τηλέφωνο μου παρακολουθείται από Εισαγγελέα», δήλωσε η Μαρία Ζάγκα.

Αισχροκέρδεια, νοθευμένα καύσιμα και υψηλές τιμές διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που πλήττει ανεπανόρθωτα την τσέπη του καταναλωτή.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom