Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια για την εκδίκαση αγωγής για τις απολύσεις δύο συνδικαλιστών


Συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαλαματίνα», καθώς ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστούν οι αγωγές για τις παράνομες απολύσεις του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στη «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποών και του Αριστοτέλη Μερκενίδη, προέδρου του Συνδικάτου Πωλητών Οδηγών και Βοηθών στα Εμφιαλωμένα Ποτά Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η εκδίκαση της αγωγής αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Φλεβάρη, μετά από αναβολή που αιτήθηκε η πλευρά της εργοδοσίας λόγω αδυναμίας παρουσίας του μάρτυρα της. Το προηγούμενο διάστημα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το σωματείο ενάντια στις δύο απολύσεις και η απόφαση αναμένεται.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν τρεις μήνες απεργίας και συνεχίζουν τον αγώνα τους, με τη στήριξη των εργαζομένων άλλων κλάδων, ενάντια στις παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στην οινοποιία «Μαλαματίνα», η εργοδοσία, με τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών προσπαθεί ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους απεργούς, για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις και την περικοπή του μισθού τους. Και δηλώνει ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όλες και όλοι δίνουμε απάντηση στα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας».

Επίσης καταγγέλλει ότι με τις πλάτες της κυβέρνησης και αξιοποιώντας όλα τα όπλα που έχει στα χέρια της, όπως τον νόμο Χατζηδάκη, «έχει στήσει και συνεχίζει να απασχολεί απεργοσπαστικό μηχανισμό, στους χώρους του εργοστασίου στο Καλοχώρι. 

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός συγκροτήθηκε παράνομα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και συνεχίζει να λειτουργεί, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων».

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καλεί τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να σταματήσουν να κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες της «Μαλαματίνα». Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom