Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Από πότε γνώριζαν οι Αρχές για τις καταγγελίες; - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και η δήλωση Σπίρτζη


Για περισσότερους από δυο μήνες φέρεται να ήταν ενήμερη η Ελληνική Αστυνομία για τις καταγγελίες που αφορούσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και ρεπορτάζ του MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Η αστυνομία υποστήριξε ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του απάντησε για τον χειρισμό της υπόθεσης που αφορά στην “Κιβωτό του Κόσμου”. «Την 3η Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18η Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή.

Συνεπώς σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση Σπίρτζη

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ασκεί σφοδρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο:

«Σιγή ιχθύος από τον λαλίστατο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για το αν ήξεραν από τον Αύγουστο για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Περιμένουμε από το πρωί τον -κατά τα λοιπά λαλίστατο- υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου. Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…

Ρωτάμε δημόσια:

· Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;

· Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;

· Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας;

· Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση.

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom