Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Λάρισα: Ισόβια στον 55χρονο για τη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, ένας 55χρονος που σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του, στις 3 Αυγούστου του 2021, στη Σωτηρίτσα Αγιάς, στη Λάρισα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε επιπλέον φυλάκιση 36 μηνών και χρηματική ποινή 1400 € για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Ο 55χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ ένας πρωτοδίκης ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η δίκη που είχε διακοπεί στις 14 Νοεμβρίου, συνεχίστηκε χθες, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, με τις καταθέσεις των δυο ψυχιάτρων και την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Η δίκη ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 19.15.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογία του είπε: «Δεν με ενδιέφερε που είχε εραστή, αλλά η αδιαφορία της για τα παιδιά», ενώ στην πρώτη ημέρα της δικασίμου στις 14 Νοεμβρίου ακούστηκε η ηχογράφηση από τα τελευταία λόγια της άτυχης γυναίκας, την οποία πυροβόλησε οκτώ φορές.

Από το δικαστήριο είχε αναγνωστεί η ηχογραφημένη συνομιλία που είχε ο κατηγορούμενος με τη γυναίκα του, λίγο πριν τη δολοφονήσει, ενώ μετά την πράξη ο κατηγορούμενος φέρεται να λέει στη μητέρα της γυναίκας: «Πάρε το 100, σκότωσα τη γυναίκα μου γιατί ήταν άπιστη. Τη σκότωσα γιατί ήταν άπιστη».

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 55χρονου όπως κατηγορούνταν, ενώ έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα και απέρριψε τα ελαφρυντικά της τέλεσης του εγκλήματος σε βρασμό ψυχής, των ψυχολογικών προβλημάτων που ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι αντιμετώπιζε και του πρότερου σύννομου βίου.

Το ζευγάρι που είχε τρία παιδιά 24, 19 και 12 ετών, ζούσε στην Αθήνα και η 43χρονη βρισκόταν στη Λάρισα, προκειμένου να βοηθήσει στην ταβέρνα του αδερφού της, ο οποίος ήταν τότε ασθενής και απεβίωσε στις αρχές Μαρτίου.

Με αφορμή τη δίκη, οι «Μαχητικές και ελεύθερες» Βόλου ανάρτησαν πανό με συνθήματα «πες την με το όνομά της Γυναικοκτονία» και «οι κακοποιητές στη φυλακή καμία άλλη δολοφονημένη».

https://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom