Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

13 Συλλήψεις στο Χολαργό για «στημένες» θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης αλλοδαπών!


Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 4 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Αττικής κεντρικού τομέα και 9 άτομα από Σχολές οδηγών για «στημένες» θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης.

Χαμός κυριολεκτικά επικρατεί στη Διεύθυνση Μεταφορών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής μετά την σύλληψη 4 υπαλλήλων της, αλλά και επιπλέον 9 στελεχών από Σχολές Οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Χολαργού σε συνεργασία με τα στελέχη από τις Σχολές Οδηγών είχαν «στήσει» μια καλά στημένη «επιχείρηση» ώστε να περνούν χωρίς πρόβλημα τις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στα ελληνικά αλλοδαποί υποψήφιοι οδηγοί οι οποίοι μπορεί να μην γνώριζαν καθόλου την ελληνική γλώσσα!

Μάλιστα στους υποψήφιους οδηγούς πρότειναν δύο τρόπους επιτυχημένης εξέτασης με τον πρώτο και φθηνότερο να περιλαμβάνει ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό (κάμερα και ψείρα ακουστικό) και τον δεύτερο και ακριβότερο να στείλουν κάποιον άλλο στη θέση του υποψήφιου οδηγού στις θεωρητικές εξετάσεις!

Επίσης προμήθευαν όποιους υποψήφιους οδηγούς ήθελαν με το «αζημίωτο» διπλώματα και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) χωρίς να παραστούν καθόλου οι υποψήφιοι στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις οδήγησης.

Το πρόβλημα σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν είναι τωρινό αλλά πολύ παλαιό ωστόσο η Ψηφιοποίηση του Δελτίου Εκπαίδευσης Εξεταζόμενου θα μείωνε στο ελάχιστο τη συμμετοχή κάποιου άλλου προσώπου αντί για εκείνου που θα έπρεπε να παραστεί κανονικά στις θεωρητικές εξετάσεις. Επίσης μια ακόμη λύση στο πρόβλημα αποτελεί και η ψηφιακή υπηρεσία για τον προγραμματισμό της θεωρητικής ή πρακτική εξέτασης η οποία καθυστερεί να εφαρμοστεί.

Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής πριν από περίπου δύο χρόνια είχε προτείνει μια δέσμη 15 μέτρων για την αναμόρφωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν η ψηφιοποίηση του δελτίου του εξεταζόμενου οδηγού ώστε να αποτρέπονται παραποιήσεις ή πλαστογραφίες και ψηφιακός προγραμματισμός της εξέτασής του και η τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου!

Σχετικά με τις συλλήψεις των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών στον Χολαργό η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, βασική μας αρχή ήταν και παραμένει η μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, τα οποία καταστρατηγούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και – σε τελική ανάλυση – πλήττουν άμεσα τα δικαιώματα των πολιτών με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο.

Αμέσως μόλις η διοίκηση ενημερώθηκε για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Ταυτοχρόνως, με επιστολή του στον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, ζητήθηκε άμεσα αναλυτική υπηρεσιακή αναφορά, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Είμαστε απόλυτα σαφείς: καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών προς τον πολίτη, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.»

Γιώργος Κ. Ανδρής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom