Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Θεσ/κη: Δημοτικός αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ιερόδουλης


Για απόπειρα βιασμού νεαρής ιεροδούλης κατηγορείται ένας δημοτικός αστυνομικός, στη Θεσσαλονίκη. Η αλλοδαπή εκδιδόμενη στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της οδού Γιαννιτσών, κατήγγειλε το περιστατικό.

Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο 39χρονος κατέστη κατηγορούμενος και κλήθηκε σε απολογία ενώπιον ανακριτή.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε τελικά ελεύθερος υπό όρους και για την παραπομπή του σε δίκη θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα, το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2018, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως εξωτερικός φρουρός σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βορείου Ελλάδος.

Της φερόμενης απόπειρας βιασμού, υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου και γκλοπ, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, φαίνεται πως προηγήθηκε διαφωνία, επειδή, μεταξύ άλλων, εκείνος επιθυμούσε να την πάει σε κάποιο διαμέρισμα, ενώ η ίδια επέμεινε να συνευρεθεί μαζί του σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα της περιοχής.

Στην απολογία του ο 39χρονος – ανέλαβε μεταγενέστερα καθήκοντα υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας, σε Δήμο εκτός Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία.

Ισχυρίστηκε ότι η καταγγέλλουσα λέει ψέματα. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον κατήγγειλε εκδικητικά, θεωρώντας τον υπαίτιο – «εσφαλμένα» όπως είπε – για προηγούμενη προσαγωγή της από την αστυνομία στη διάρκεια ελέγχων για παράνομη πορνεία.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τέθηκε σε καθεστώς αργίας από την Υπηρεσία του.

https://www.grtimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: