Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το νομοσχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι μια βόμβα που διαλύει τη δημόσια δωρεάν Υγεία. Μετά τη διάλυση της πρωτοβάθμιας Υγείας και την παράδοσή της στους ιδιώτες τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ιδιωτικοποιήσει και τη δευτεροβάθμια Υγεία. 


Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη που προσπάθησε να κλείσει νοσοκομεία, τώρα ο Πλεύρης και η Γκάγκα λένε στους ασθενείς ότι για να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη χωρίς τις τεράστιες αναμονές, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξετασθούν ή να χειρουργηθούν στην απογευματινή λειτουργία ή στο ιδιωτικό ιατρείο του νοσοκομειακού γιατρού, ο οποίος θα τους δίνει προτεραιότητα σε σύγκριση με τους ασθενείς της πρωινής λειτουργίας που θα είναι δεύτερης κατηγορίας. 


  • Με το νέο νομοσχέδιο καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, βασική αρχή συγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυση του. 

  • Για πρώτη φορά προβλέπεται η ύπαρξη θέσεων μερικής απασχόλησης στο δημόσιο νοσοκομείο, για θέσεις που έχουν χαρακτηριστεί «άγονες» και οι οποίες θα καλύπτονται από ιδιώτες. 

  • Επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο νοσοκομείο και δημιουργείται μια νέα κατηγορία γιατρών μερικής απασχόλησης. 

  • Για πρώτη φορά επίσης δίνει τη δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να ασκούν και ιδιωτικό επάγγελμα. 


Αντί για πραγματικές αυξήσεις στο μισθό στους «ήρωες της Υγειας»,  η κυβέρνηση λέει στους γιατρούς να δουλεύουν πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα και να τα πάρουν από τους ασθενείς αν θέλουν να αυξήσουν τον πενιχρό μισθό τους. 


Είναι έγκλημα, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας παγκόσμια, η κυβέρνηση να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.


Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και θα παλέψουμε μαζι τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Πλευρη – Γκάγκα και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. 


Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει των αγώνα των υγειονομικών και καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ την Πέμπτη στις 13.00 στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom