Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ο «πόλεμος» των Ρίχτερ: Κόντρα Παπαδόπουλου - Τσελέντη για τον σεισμό στην Εύβοια και τις Αλκυονίδες (βίντεο)


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στους σεισμολόγους Γεράσιμο Παπαδόπουλο και  Άκη Τσελέντη με αφορμή τον σεισμό που χτύπησε την Εύβοια και τις  δηλώσεις του δεύτερου για τις Αλκυονίδες.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για ασυνεννοησία σεισμολόγων στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε δε, στον κ. Τσελέντη χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση».

«Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» κατέληξε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Τσελέντης: «Αυτή η καρέκλα έχει καρφιά»

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στο MEGA και έδωσε τη δική του απάντηση, σε όσα είπε ο συνάδελφός του νωρίτερα.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες» είπε αρχικά, εμφανώς εκνευρισμένος.

«Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να «μαζέψω» την Θήβα, που την είχε ανεβάσει… στα κάγκελα, μιλώντας ο κ. Παπαδόπουλος για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom