Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Παρουσιάζεται σήμερα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που μας θέλει μισθωτούς σκλάβους - Να μείνει στα χαρτιά!

Φέρνουν κατάργηση 8ωρου, πενθήμερου, υπερωρίες 150 ωρών το χρόνο και μέχρι 60ωρη εργασιακή εβδομάδα

Σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι αναμένεται η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το οποίο φέρει τον προκλητικό τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας»…

Πίσω από τον …εύηχο τίτλο του νομοσχεδίου κρύβεται ένα νέος αντεργατικός οδοστρωτήρας των κυβερνώντων  που έρχεται να ισοπεδώσει ότι  έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα. Με στόχο να αυξήσει υπέρ των αφεντικών τις ώρες της απλήρωτης εργασίας με την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις. Να μειώσει μισθούς και μεροκάματα. Να ποινικοποίηση τη συνδικαλιστική δράση και να χτυπήσει το δικαίωμα της απεργίας.   

Με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

— Ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού θα γίνεται με ατομικές συμφωνίες εργοδότη – εργαζόμενου!! Πρόκειται για συντριπτικό χτύπημα στην 8ωρη εργασία. Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμο για την επιβολή 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει ουσιαστικά το οκτάωρο. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσες ώρες τη μέρα και όσο για χρονικό διάστημα θα καθορίζει η επιχείρηση. Αυτές οι επιπλέον ώρες δεν θα πληρώνονται. Θα …«ισοφαρίζονται» εντός εξαμήνου, με μικρότερο ωράριο ή ρεπό ή κανονική άδεια, εφόσον και αν ο εργοδότης τα δώσει…

— Εκτίναξη του επιτρεπομένου ορίου υπερωριών στις 150 ώρες, για όλους τους κλάδους της οικονομίας!! Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος δίνουν στους εργοδότες μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης.

— Κατάργηση του πενθήμερου (εργασία και το Σαββατοκύριακο)! Κυρίαρχος στόχος το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές, χωρίς φυσικά να υπάρχει καμιά προσαύξηση σε μισθούς και μεροκάματα. 

— Ευέλικτη τηλεργασία πλήρους, μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας. Με ημερήσιο ωράριο -“λάστιχο” και συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας στις εγκαταστάσεις του εργοδότη.

— Καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που μεταξύ άλλων θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

— Νέες ρυθμίσεις για το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση. Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται φακέλωμα των συνδικάτων και των απεργών. Καθώς και αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Η εργοδοσία με το νέο νομικό οπλοστάσιο που θα τις προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη για τη μεγάλη σφαγή! Τα αφεντικά και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους τσακίζουν ωράρια εργασίας, δικαιώματα, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Η δέσμη αυτή των αντεργατικών ρυθμίσεων συνιστούν ένα νέο, σκληρό και μόνιμο αντεργατικό μηχανισμό που έρχεται να εγκαθιδρύσει έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει ολόκληρες γενιές σε ένα καθεστώς σκληρής μισθωτής σκλαβιάς…

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom