Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Νίκη του Παναιτωλικού με 1 - 0 και παραμονή την τελευταία στιγμή (φωτο & βίντεο)


Μάχη για μία θέση στη Super League απόψε στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Ξάνθη.Ως γνωστόν στο πρώτο παιχνίδι την Τετάρτη οι Ακρίτες είχαν κερδίσει με 2 - 1 και μάλιστα με ανατροπή κι έτσι είχαν πάρει προβάδισμα ενόψει του σημερινού αγώνα.

Ο Παναιτωλικός ήθελε μόνο τη νίκη, έστω κα με 1 - 0 και πάλεψε από την αρχή γι' αυτό και το κατάφερε στο  τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με νύχια και με δόντια.Ο Βέργος με εκτέλεση πέναλτι σε μία άτυχη στιγμή του Θανάση Παπάζογλου έσωσε τον Παναιτωλικό στο 83'.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας κέρδιζε φάουλ και κόρνερ, αλλά δεν μπορούσε να βρει μία τελική της προκοπής. Από την άλλη η Ξάνθη κοίταζε να διαφυλάξει το προβάδισμά της  κι ό,τι προκύψει στην επίθεση, ενώ έκανε και τις σχετικές καθυστερήσεις από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα, προσπάθησαν να επιτεθούν τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη οι Ακρίτες θέλησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους για να παγώσουν το παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε  με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντας ισόπαλες χωρίς τέρματα.Σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά το ματς είχε ρυθμό, ένταση και ελάχιστες φάσεις. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με την Ξάνθη να φαίνεται πιο επιθετική στην αρχή και τον Παναιτωλικό να έχει τη μπάλα και να ψάχνει εναγωνίως τρόπο για να σκοράρει!!!

Στο 56'  μία καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό να ανοίξει το σκορ με τον Βέργο. Σε ωραία κάθετη πάσα ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε καλή θέση για να πλασάρει αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν με την Ξάνθη να αντέχει και τον Δέλλα να ρίχνει στο ματς και τον Ματσόλα δίπλα στο Βέργο.Αντίθετα ο Τενές φόρτωσε περισσότερο την άμυνά του....

Οι γηπεδούχοι πιέζουν ασφυκτικά, η Ξάνθη αντιστέκεται. Η ομάδα του Δέλλα με σέντρες τόσο ψηλά όσο και χαμηλά ψάχνει ένα κενό στην άμυνα των Ακριτών, αλλά δεν το βρίσκει αν κι έχει κατασκηνώσει στην περιοχή τους....

Στο 78' ένα καλό σουτ του Μάζουρεκ έφυγε άουτ....

Στο 81' ο Αριγίμπι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Θανάσης Παπάζογλου σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι δίπλα στην εστία και πέναλτι....

Στο 83' ο Βέργος το εκτέλεσε εύστοχα και 1 - 0 και παραμονή.... (δείτε εδώ το γκολ και τις ευκαιρίες)

Στο 89' παραλίγο η Ξάνθη να παγώσει το γήπεδο όταν ένα καλό σουτ του Εμπερτ απέκρουσε ο Κνετ....

Στις καθυστερήσεις 92' και πάλι ο Εμπερτ με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ...

Κάπου εδώ τελείωσαν όλα με τον Παναιτωλικό να σώζει την παρτίδα στο παρά ένα... και την Ξάνθη να μένει με την πίκρα.... στη Super League 2, ενώ είχε φτάσει τόσο κοντά στην άνοδο!!!!

* Στο 96' ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Τραϊνός Δέλλας, κλότσησε με δύναμη τη μπάλα που ήρθε στα πόδια του και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Τα μπαράζ και ειδικά το σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να ταρακουνήσουν τους υπεύθυνους του Παναιτωλικού ώστε του χρόνου να μην δούμε το ίδιο έργο για τρίτη χρονιά στη σειρά......

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος(77' Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα(77' Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ(58' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος(88' Βάντερσον), Μεντόσα.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς(85' Ντίνας), Παντελιάδης, Δημούτσος, Βέρκερ , Έμπερτ, Μικελτάντζε(64' Τάτος, 78' λ.τ. Σχρόιγεν) ), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου(64' Θυμιάνης).


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom