Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Χρυσοχοΐδης για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: “Δεν αναβάλλεται”, αλλά “ανακύπτουν εύλογες σκέψεις”…


Η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν αναβάλλεται σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν τελικά η κυβέρνηση θα επιλέξει να βάλει «πάγο» στην εγκατάστασή της το φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις στα ΝΕΑ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή χτεσινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι “παγώνει” η εφαρμογή του κυβερνητικού νόμου για εγκατάσταση Αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το δημοσίευμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρκέστηκε να δηλώσει πως η επιβολή νέου αστυνομικού σώματος μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι νόμος του κράτους και δεν αναβάλλεται. 

«Η ίδρυση των ΟΠΠΙ είναι νόμος του κράτους. Είναι μέρος της προσπάθειας που η κοινωνία σταθερά επιδοκιμάζει για να ξαναγίνουν τα πανεπιστήμια ΑΕΙ. Αυτή η προσπάθεια δεν αναβάλλεται δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Οι ΟΠΠΙ λοιπόν θα είναι εκεί. 

Από την άλλη στον δημόσιο διάλογο για την παιδεία που συνέχεια γίνεται και καλά γίνεται ανακύπτουν εύλογες σκέψεις για το πώς θα γίνει το όλο εγχείρημα» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τα σενάρια ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αναβάλει προς τον παρόν την άμεση εγκατάστασή τους στα ΑΕΙ, επισήμως για λόγους… διεκπεραιωτικούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίστηκε ότι «η Αστυνομία και οι ΟΠΠΙ δεν είναι η ουσία των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η βάση του 10 θα αλλάξει τα πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν οι ΟΠΠΙ θα υπάρχει η αποτρεπτική παρουσία τους. 

Οι ΟΠΠΙ είναι μονάδες φύλαξης με πιο όμορφο χρώμα στολής από τις ιδιωτικές εταιρείες και με δικαίωμα σύλληψης κακοποιών. Αχρείαστες να είναι για το τελευταίο. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει η πανεπιστημιακή κοινότητα να λύσει με ίδια μέσα τα του οίκου της. Αυτό λέει ο νόμος κι αυτά θα γίνουν», όπως είπε.  

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom