Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Πρόεδρος ΙΝΚΑ Γ. Λεχουρίτης: Πως, πόσο και γιατί ακρίβυνε η ζωή μας - Το "κόλπο γκρόσο" των Super market (βίντεο)


Μπαράζ ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα αλλά και δεκάδες ακόμη προϊόντα που προμηθεύεται ένα νοικοκυριό.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τρίτο μεγάλο κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του χρόνου και έχει συμπαρασύρει τις τιμές σε εκατοντάδες βασικά αγαθά. Οι νέες αυξήσεις έως 25% στις τιμές δεκάδων προϊόντων περνούν σταδιακά αυτές τις ημέρες στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ανατιμήσεις σε ορισμένα ακόμη προϊόντα δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αυξήσεις σε ποσοστό έως 33% σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, προκαλώντας την δυσαρέσκεια των καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους στις προσφορές που πραγματοποιούν τα μεγάλα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Για όλα αυτά, αλλά και για το "κόλπο γκρόσο" των Super market, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) κος Γιώργος Λεχουρίτης μιλά στην διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου.

O πρόεδρος τονίζει ότι καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα των τιμών τα τελευταία χρόνια και ζητάει την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για να ελέγξει τις τριγωνικές συναλλαγές, ώστε να υπάρξει άμεσο όφελος για τον καταναλωτή της τάξης του 50%.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του ΙΝΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom