Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Με ανατροπή η Ξάνθη νίκησε 2 - 1 τον Παναιτωλικό και ελπίζει σε άνοδο στη Super League 1 (βίντεο)


Στα «Πηγάδια» σήμερα το μεσημέρι έγινε ο πρώτος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, με έπαθλο μία θέση στη Super League 1 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μετά από ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε ημίχρονο η Ξάνθη έκανε την ανατροπή,νίκησε 2 - 1 τον Παναιτωλικό κι έχει το προβάδισμα για την ρεβάνς που θα γίνει την Κυριακή στις 19:30 στο Αγρίνιο.

Μόλις στο 6' στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Μπαρμπόσα έκανε τη βαθιά μπαλιά, με τον Πέτροβιτς να μην μπορεί να την ανακόψει. Ο Ντουάρτε έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Βέργος νίκησε εύκολα τον Ίτσο από κοντά, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναιτωλικό 0 - 1!(δείτε το εδώ

Στο 13'η Ξάνθη πραγματοποίησε την πρώτη τελική: Ο Παπάζογλου σε δεύτερο χρόνο προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα του Παντελιάδη, όμως ο Κνετ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Η Ξάνθη πιέζει ψηλά και προσπαθεί να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε, όμως δεν καταφέρνει να απειλήσει σοβαρά την εστία του Κνετ,ενώ ο Παναιτωλικός ελέγχει το παιχνίδι και ψάχνει ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση....

Στο 19' και πάλι ο Ντουάρτε τροφοδότησε τον Βέργο στην περιοχή, ωστόσο ο Βέρκερ την τελευταία στιγμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα και χάθηκε η ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ....

Στο 29' ο Θυμιάνης με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ.

Στο 30' ο Βέργος απέφυγε με ωραία ενέργεια τον Βέρκερ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του, μοίρασε στον Ντίας στο ύψος της περιοχής και αυτός επιχείρησε συρτό σουτ,που όμως ήταν άστοχο...

Στο 35' ο Μπάμπης Τέννες άλλαξε τον παίκτη που έκανε το λάθος στο γκολ του Βέργου και έβαλε τον Μικελτάτζε, έναν παίκτη με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός,χωρίς να αλλάξει το σύστημα,αφού οπισθοχώρησε ο Σιατραβάνης.

Στο 39' ο Παπάζογλου έστρωσε στον Έμπερτ, ο οποίος επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ...

Στο 43' ο Ντίνας επιχείρησε καλό σουτ εντός περιοχής, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Κνετ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Λήξη του ημιχρόνου με την Ξάνθη να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Παναιτωλικό το προβάδισμα στο σκορ.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν φορτσάτες στο γήπεδο... Ο Παναιτωλικός να χάνει μοναδική ευκαιρία για γκολ και την Ξάνθη να ισοφαρίζει γρήγορα.

Στο 46' πρώτη φάση για τον Παναιτωλικό στα 15 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους: Ο Ντίας έστρωσε στον Βέργο μέσα στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ του Έλληνα φορ, πέρασε λίγο άουτ.... 

Στο 52' η Ξάνθη ισοφάρισε: Ο Σιατραβάνης βρήκε τον Έμπερτ με ωραία κάθετη πάσα αμαρκάριστο εντός περιοχής, αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κνετ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια 1 - 1.(δείτε το εδώ

Λίγο μετά το γκολ, ο Παπάζογλου δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ωραία μπαλιά του Μικελτάτζε, ενώ στην αντεπίθεση του Παναιτωλικού, ο Βέργος έκανε το σουτ προς την εστία, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ... 

Στο 71 η Ξάνθη έκανε την ανατροπή: Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού, ο νεοεισελθών Σχρόιγεν μπήκε στην περιοχή, έκανε μια αδύναμη σέντρα η οποία δεν απομακρύνθηκε, με τον Μικελτάτζε με δυνατό σουτ να εκτελεί τον Κνετ, βάζοντας την Ξάνθη μπροστά στο σκορ 2 - 1.

Η Ξάνθη μετά το 2 - 1 οπισθοχώρησε, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης.

Κι ενώ ο Παναιτωλικός πίεζε, λίγο έλειψε στο 93' να γίνει το 3 - 1 με τον Στάθη.

Λήξη του αγώνα 2 - 1 με την Ξάνθη να παίρνει τη νίκη με ανατροπή και τον Παναιτωλικό να χάνει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς που φαίνονταν δικό του...

Την Κυριακή λοιπόν στο Αγρίνιο θα κριθεί ο τελικός νικητής που θα κερδίσει μία θέση στην Super League 1,με την ομάδα της Ξάνθης να έχει ένα προβάδισμα αφού και με ισοπαλία παίρνει το εισιτήριο!!!

Ξάνθη:΄Ίτσο, Θυμιάνης( 70'  Τεσίγια), Δημούτσος, Σιατραβάνης(87' Στάθης), Πέτροβιτς(35' Μικελτάτζε), Παπάζογλου(87' Καπνίδης), Βέρκερ, Τζούρμαν, Έβερτ, Παντελιάδης, Ντίνας(70 Σχρόιχεν).

Παναιτωλικός: Κνετ, Περέιρα(85' Βάντερσον), Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντιγκά(85' Καρέλης), Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόζα(63'  Ταχάρ), Ντουάρτε(74' Αριγίμπι), Βέργος(74' Ματσόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom