Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ψευτογιατρός: Στο σκαμνί για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες - Τι προτείνει η εισαγγελέας


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.

«Καταπέλτης» είναι η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη με πρόταση 300 σελίδων για τον 47χρονο «ψευτογιατρό», ο οποίος υπόσχονταν πως θα σώσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας δήθεν φάρμακα, βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή.

Η εισαγγελική λειτουργός, προτείνει να δικαστεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καθώς και 16 ακόμη άτομα που φέρονται ως συνεργοί του για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Η πρόταση της κυρίας Κουρινιώτη κατατέθηκε στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει με βούλευμά του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα. Προς το παρόν, πάντως, η εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός» - συστήνονταν ως Dr Kontos - και ακόμη 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του 47χρονου. Ανάμεσα στα άλλα 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του ψευτογιατρού συγκαταλέγονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Επιπρόσθετα, η εισαγγελέας προτείνει να παραταθεί για ένα ακόμη εξάμηνο η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ως «ψευτογιατρού», διότι, όπως φέρεται να αναφέρει, αν αφεθεί ελεύθερος θα τελέσει και νέα εγκλήματα.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουρινιώτη, προτείνει να δικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 47χρονος για τα εξής αδικήματα:

Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος χορηγούσε στα ανυποψίαστα θύματά του σκευάσματα δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, ενώ είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να είχε καταθέσει στη συμπληρωματική του απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος «αθωώνοντας» τα 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και να είχε εν μέρει παραδεχτεί την κατηγορία της απάτης, αλλά να είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών.

Ακόμη, είχε αναφέρει πως ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων…

Βασιλική Κόκκαλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom