Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Έμειναν με τα εισιτήρια… στο χέρι! - 4 συλλήψεις αλλοδαπών σε Κω και Μύκονο


Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.Οι δράστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού από Κω και Μύκονο.Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αποτροπή παράνομης εξόδου και την αντιμετώπιση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες 28 Μαΐου 2021, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα), οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο αλλοδαποί οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίου ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και το Ην. Βασίλειο.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, εντατικοποιούν τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες) με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom