Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Βόλος: Βλήμα ξέφυγε από το πεδίο βολής και σκότωσε επτά πρόβατα! - «Άγιο» είχε ο κτηνοτρόφος (βίντεο)


Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται ο κτηνοτρόφος Γιάννης Δοδότσιος από τα Γλαφυρά Πηλίου, που λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του, όταν βλήμα από το πεδίο βολής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έφυγε κατά την διάρκεια άσκησης και έσκασε αρκετά κοντά στο σημείο, όπου βρισκόταν μαζί με το κοπάδι του.

Από το βλήμα που εξερράγη σκοτώθηκαν επτά αμνοερίφια, ενώ τα υπόλοιπα από τον τρόμο τους έφυγαν τρέχοντας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o θείος του κτηνοτρόφου Γιώργος Δοδότσιος ο ανιψιός του είχε «Άγιο» γιατί αν εκείνη την ώρα δεν μιλούσε με συνάδελφο του στο τηλέφωνο θα ήταν νεκρός καθώς κατευθύνονταν προς το σημείο εκείνο:

«Με τον ανιψιό μου φυσικά και μίλησα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, γιατί δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το κακό. Ο άνθρωπος είχε πάει εκεί με το κοπάδι του. Το πεδίο βολής από το σημείο αυτό είναι γύρω στα τέσσερα με πέντε χιλιόμετρα μακριά. Από εκεί έφυγε το βλήμα και έσκασε στο μέρος που βοσκούσαν τα ζώα. 

Το πεδίο βολής είναι ανάμεσα στα Γλαφυρά και τα Μελισσάτικα. Είναι ένα επικίνδυνο σημείο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί αγρότες εδώ στην περιοχή έχουν βρει κατά καιρούς βλήματα άσκαστα μέσα στα κτήματα τους. Τα βρίσκουν παίρνουν τηλέφωνο στο στρατόπεδο και έρχονται και τα μαζεύουν. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κανέναν άνθρωπο».

Ένα τηλεφώνημα όπως περιγράφει ο Γιώργος Δοδότσιος ήταν η αιτία, ώστε ο ανιψιός του να καθυστερήσει:

«Ο ανιψιός μου είχε πραγματικά “Άγιο” διότι το βλήμα πέρασε πάνω από το κεφάλι του και έσκασε κάποια μέτρα μακριά από εκείνον. Ήταν τυχερός γιατί εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν συνάδελφό του και είχε σταθεί. Όπως μου είπε είχε σκοπό να πάει προς το σημείο όπου έσκασε το βλήμα. Καθυστέρησε από το τηλεφώνημα και, έτσι, γλίτωσε διαφορετικά θα τον κλαίγαμε σήμερα. Είναι επικίνδυνο για όλους μας το πεδίο βολής εδώ».


Δείτε βίντεο του http://astratv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom