Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Έλληνας καθηγητής μιλά για τον Κορωνοϊό στην Ινδία: Χρειαζόμαστε 500.000 κρεβάτια και 150.000 γιατρούς! (φωτο)


Πώς περιγράφει ο Μιχάλης Μπάρμπας την τραγική κατάσταση στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας - «Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μίαμιση εβδομάδα» - Οικογένειες μάταια ζητούν να χορηγηθεί οξυγόνο στους δικούς τους ανθρώπους - Δείτε εικόνες

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Μπάρμπας, Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sharda στην Ινδία που έχει επιταχθεί, μαζί με άλλα, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι ένας διαρκής αγώνας. Τα ασθενοφόρα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο, ασταμάτητα. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κορωνοϊό μέχρι σήμερα», δήλωσε στο protothema.gr.

«Η Ινδία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη κρίση. Είναι φυσικό σε πολλές περιοχές να υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μίαμιση εβδομάδα. Με όλη μας την καρδιά βοηθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τα καταφέρουμε», λέει.
india-pth-1
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα κρεβάτια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου εργάζεται ο κ. Μπάρμπας είναι γεμάτα. Η ελληνική κοινότητα στη χώρα παραμένει ενωμένη σε αυτή την τεράστια μάχη κατά της πανδημίας, με τους περισσότερους Έλληνες να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

«Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία. Τις επόμενες θα χρειαστούν 500.000 κρεβάτια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροί!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρμπας στο protothema,gr.
india-pth-15_2
Ο Μιχάλης Μπάρμπας, Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sharda

Στο Νέο Δελχί πολίτες περιγράφουν πως οι διάδρομοι των νοσοκομείων είναι ασφυκτικά γεμάτοι με κρεβάτια και φορεία, ενώ οικογένειες μάταια ζητούν να χορηγηθεί οξυγόνο στους δικούς τους ανθρώπους. Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων. Στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη. Ο κ. Μπάρμπας εργάζεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως καθηγητής και αναφέρει πως έχει ήδη επιταχθεί από την κυβέρνηση. Τονίζει ακόμη πως «όλοι κάνουμε τα πάντα για να βγούμε νικητές σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι μία δύσκολη μάχη και πρέπει να την κερδίσουμε. Έχουμε άμεση ανάγκη από βοήθεια. Οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και προσπαθούν να αποφύγουν τον συνωστισμό».

Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 με την COVID-19 το ίδιο διάστημα. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων.
Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος. Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα έχουν επιταχθεί πάρα πολλά νοσοκομεία, ενώ «πολλά ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε μονάδες αυξημένης φροντίδας για ασθενείς με κορωνοϊό».

Η Ελλάδα στέλνει οξυγόνο και υγειονομικό υλικό…

Χθες η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου. «Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται», ανέφερε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU – είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom