Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Πρώτη κατοικία: Τροπολογία - κοροϊδία από την κυβέρνηση


Το υπ. Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία με την οποία προβλέπεται παράταση μόλις 16 ημερών για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 35.000 δανειολήπτες καθώς η κυβέρνηση αρνείται να δώσει ουσιαστική παράταση της προθεσμίας για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης τροπολογία χωρίς ωστόσο να λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει παράταση λίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι και τις 31/01/2021 (λήγει στις 15/01/2021) της προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων για ρύθμιση οφειλής των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, που κατατέθηκε μέχρι και τις 31/12/2014 (άρθρο 4Δ παρ. 1 περ. α' του ν.3869/2010).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ» το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της το πρωί της Τρίτης τόνιζε ότι «δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη (νόμος 3869/2010) και προστατεύονται παρότι η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί,  κινδυνεύουν σε λίγες μέρες χωρίς καμία ευθύνη τους να χάσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας τους και να οδηγηθούν σε πλειστηριασμούς, με σαφή μεθόδευση της κυβέρνησης, κατ’ απαίτηση των τραπεζών».

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έδωσε μια ασφυκτική προθεσμία στους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις σε πλατφόρμα με σειρά δικαιολογητικών, που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν από τις δημόσιες υπηρεσίες που υπολειτουργούν εν μέσω λοκ-ντάουν, πράγμα αντικειμενικά αδύνατο. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε 3 ημέρες η προθεσμία λήγει, και από τους 40.000 ανθρώπους έχουν κατορθώσει να υποβάλουν οριστικές αιτήσεις μόλις 4.400».

Πλέον, μετά και την ολιγοήμερη παράταση, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση επιλέγει να οδηγήσει χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά εκτός προστασίας, με αποτέλεσμα αυτομάτως τα σπίτια τους να μπορούν να πλειστηριαστούν.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom