Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ρέθυμνο: Νεκρός ο δεύτερος ορειβάτης που έψαχναν στον Ψηλορείτη


Τραγωδία στο Ρέθυμνο,όπου εντοπίστηκε νεκρός τελικά ο δεύτερος εκ των ορειβατών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί λόγο του χιονιά και του παγετού σε μεγάλο υψόμετρο του Ψηλορείτη.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε σοκ λόγω ψύχους έπειτα από δύο σχεδόν ώρες εντόπισαν και τον δεύτερο νεαρό ορειβάτη ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από πτώση, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό της Π.Υ Κρήτης και κατοίκων της περιοχής, έγινε επιχείρηση εντοπισμού δύο νέων ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς χθες στον Ψηλορείτη, για να πραγματοποιήσουν ορειβατική διαδρομή.

Οι δύο νεαροί αποτελούσαν μέρος μια παρέας 5 ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, κατά την επιστροφή, η παρέα χωρίστηκε. Τρία άτομα επέστρεψαν κανονικά ενώ οι δύο νέοι πήραν άλλο δρόμο, κάτι που ωστόσο αποδείχτηκε λάθος.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο  φαίνεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη του δεύτερου. Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom