Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Χημικά στην κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στο ν/σ για τα ΑΕΙ - Εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητικοί σύλλογοι στο υπ. Παιδείας (φωτο)

Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία και απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Χημικά δέχθηκαν φοιτητές κατά την κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας που προσθέτει νέα εμπόδια στις σπουδές και εντείνει την καταστολή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους είχαν περικύκλωσαν ώστε να «αποφευχθεί ο συγχρωτισμός»!

Κινητοποίηση έγινε σήμερα το μεσημέρι και στο Υπ. Παιδείας, μετά από κάλεσμα των Φ.Σ της Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΕΦΕΕΜΠ και Τμηματικών Επιτροπών Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

https://www.902.gr/

Απαίτησαν μέτρα προστασίας στα σχολεία και απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας απαίτησαν τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ και συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, απαιτώντας αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων, απαίτησαν να μπει τέλος στην κοροϊδία από την κυβέρνηση εις βάρος της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Σημείωσαν ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας των σχολείων, αποδείχθηκε ότι αυτά άνοιξαν όπως ακριβώς είχαν κλείσει, ενώ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει άμεσα τα μέτρα που απαιτούνται. Παράλληλα, κατήγγειλαν τα νέα μέτρα του υπουργείου για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγραμματισμού, αύριο Παρασκευή στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Με σύνθημα «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για καθηγητές, βιβλία», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και οι Τμηματικές Επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Εκτός από μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις, όχι στη θέσπιση ορίου φοίτησης, όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής, όχι στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων.

Να σημειωθεί ότι η Παρασκευή 15 Γενάρη είναι ημέρα δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ θα προχωρήσουν και σε πλατιά ενημέρωση των φοιτητών σε όλες τις σχολές, με τη διοργάνωση άμεσα συνελεύσεων και συζητήσεων.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom