Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Νέα Μανωλάδα: 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιαστή μάνας και κόρης


Σε 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 40χρονος αλλοδαπός δράστης ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 λήστεψε και βίασε μάνα και κόρη μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ήταν η δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος κ. Κλεονίκη Γκουβίτσα.

«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν».

Η έφεση κρίθηκε από το δικαστήριο ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δράστης ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου της ένδειας και της μετέπειτα καλής διαγωγής τα οποία ομόφωνα απορρίφθηκαν.

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το βιασμό και την ληστεία τον Φεβρουάριο του 2020 στη Νέα Μανωλάδα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ληστείας και βιασμού σε περιοχή της Ηλείας και συνελήφθη ο δράστης

Εξιχνιάσθηκε, άμεσα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, υπόθεση ληστείας και βιασμού, σε περιοχή της Ηλείας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη ληστείας, βιασμού, καθώς και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι, μετέβη σε οικία, σε περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει μια 53χρονη γυναίκα μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της και τους αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δράστης κλείδωσε την μητέρα της παθούσας σε δωμάτιο και με απειλές κατά της ζωής της, εξανάγκασε την 53χρονη κόρη της να μεταβεί, σε γείτονές της και να δανειστεί το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, το οποίο του το παρέδωσε.

Όταν η 53χρονη επέστρεψε στην οικία της ο 36χρονος δράστης την ακινητοποίησε και την βίασε, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψε δεμένη και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντόπισαν τον 36χρονο δράστη στο ΚΤΕΛ Πύργου, λίγο πριν αναχωρήσει σε περιοχή εκτός της Ηλείας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom