Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κυβερνητικά σποτ για τον κορωνοϊό: Στοχοποίηση και όχι προστασία της νεολαίας (βίντεο)


Tα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Για την κυβέρνηση φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από την πολιτική που εφαρμόζει και τις συνειδητές επιλογές που έχει κάνει.

Κουνάει το δάχτυλο προτάσσοντας την «ατομική ευθύνη» χωρίς να λέει κουβέντα για τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες που έβαλαν μπροστά τα κέρδη εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών προωθώντας το «δόγμα» Σόιμπλε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης: Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πολυτιμότερα από την υγεία του λαού (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ξαφνικά» ανεύθυνο έναν λαό που λίγο καιρό πριν εκθείαζε για τη στάση του. Παράλληλα, με άθλιο τρόπο στέκεται απέναντι στο πιο ευαίσθητο και παράλληλα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας: Τη νεολαία. Ευθέως στοχοποιεί τους νέους, θεωρώντας δεδομένο (!) πως η διασπορά του κορωνοϊού είναι κατά μεγάλο μέρος δικό τους λάθος. Αρκεί να δει κανείς τα δύο κυβερνητικά σποτ (παρακάτω) που προωθούνται. 
Η κοινωνική ευθύνη του καθενός μας, όπως και του κάθε νέου ξεχωριστά, είναι δεδομένη για την τήρηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, της υγείας των γύρω μας, της δημόσιας υγείας. Αυτό είναι άλλο από τη μετακύλιση ευθυνών που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στοχοποίηση, κινδυνεύοντας να προκαλέσει -μάλιστα- τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να κινητοποιήσει την αδιαφορία των νέων ως αντίδραση στην προσπάθεια ενοχοποίησής τους.
Κόντρα στις οφθαλμοφανείς επικοινωνιακές «τουφεκιές» της κυβέρνησης, που τις επιστρατεύει για να καλύψει τις επιλεκτικές συγγένειές της με οικονομικά συμφέροντα, οι νέοι θεωρούμε ότι ξέρουν τι οφείλουν να κάνουν, χωρίς να έχουν ανάγκη από «διαφωτιστικά» κατευθυνόμενα σποτ.  
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom