Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Θεσ/νίκη: Φρένο σε εμπορική αμαξοστοιχία από μετανάστες


Νέο περιστατικό με μετανάστες που σκαρφάλωσαν σε εμπορική αμαξοστοιχία επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του.

Αναλυτικότερα, οι μετανάστες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν σε συρμό προκειμένου να ταξιδέψουν στα βόρεια σύνορα απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι μετανάστες εμπόδισαν τρένα από το να εκτελέσουν μανούβρες και στο σημείο μετέβη η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., λίγο αργότερα η αμαξοστοιχία, που λόγω της παραπάνω κατάστασης παρέμενε καθηλωμένη, αναχώρησε για τον προορισμό της.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Ανάλογα περιστατικά έχουν κινητοποιήσει την TΡΑΙΝΟΣΕ και την Αστυνομία αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 11 παρά και το τρένο έφυγε κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις αλλοδαπών που δεν είχαν χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom