Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

«Συγγνώμη» με «αφέλεια» από Στ. Κασιμάτη και "Καθημερινή" στον Γ. Κατρούγκαλο (φωτο)


Την «αφέλεια» του επικαλέστηκε ο αρθρογράφος της Καθημερινής, Στέφανος Κασιμάτης, ζητώντας συγγνώμη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, για το άθλιο ειρωνικό σχόλιό του για την ξαφνική
απώλεια των μαλλιών του, που οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Δεν γνωρίζαμε το πρόβλημα» η γραμμή εφημερίδας και Κασιμάτη, ενώ δεν λείπει μία αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος ενός εκτός ορίων και δεοντολογίας σχολιασμού έγινε από τον Στέφανο Κασιμάτη της «Καθημερινής» η αλλαγή στην εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου. Ο αρθρογράφος αποφάσισε να κάνει χιούμορ, αγνοώντας την πιθανότητα η αλλαγή αυτή να είναι συνέπεια προβλήματος Υγείας.

«Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…» έγραψε στο σχόλιό του ο Κασιμάτης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο αρθρογράφος και η εφημερίδα ζήτησαν «συγγνώμη» από τον βουλευτή, επικαλούμενοι «άγνοια» για την περιπέτεια της υγείας του.

«Στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, συνεχίζοντας την πολιτική επίθεση εν μέσω της κατάφορα αντιδεοντολογικής του συμπεριφοράς.

"Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός."

ΣΤEΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «Κ»
Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί.

Η ανάρτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο twitter

«Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων» αναφέρει ο Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογες συγγνώμες έχει ζητήσει ο αρθρογράφος και η εφημερίδα τόσο από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, όσο και από την Προεδρική φρουρά.

https://thepressproject.gr/

Το κατάπτυστο άρθρο της Καθημερινής

ΑΠΟΡΙΑ Ζείδωρον: Πριν τυπωθεί το κατάπτυστο άρθρο του Κασιμάτη ούτε ένας δεν το διάβασε σε ολόκληρο συγκρότημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: