Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Επίθεση κι αυτοκτονία στο “Αττικόν”: Έτσι σώθηκε η νοσηλεύτρια από την συνάδελφό της (βίντεο)


Σκηνές τρόμου εξελίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αττικόν νοσοκομείο,όταν ασθενής επιτέθηκε με μαχαίρι και χτύπησε νοσηλεύτρια,ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, ο σύζυγος του θύματος ανέφερε για την κατάσταση της υγείας της: «είναι αρκετά σοκαρισμένη, έχει τραύματα στο θώρακα, στο λαιμό, χτυπήματα στο μάτι. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της. Είχε άγιο πραγματικά».

05:20 τα ξημερώματα

Ασθενής του θαλάμου χτυπάει το κουδούνι και καλεί την νοσηλεύτρια. Η μία από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας, απαντά στην κλήση βοήθειας.

Τίποτα δεν προμήνυε την ενέδρα με το μαχαίρι που είχε στήσει ο 59χρονος.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η νοσηλεύτρια, βλέποντας τον ασθενή σε κατάσταση αμόκ να χτυπάει με μανία τη συνάδελφος της, περιγράφει αποκλειστικά στο Live News: «την ώρα που πάω κοντά να δω τι συμβαίνει βλέπω έχει βάλει τη συνάδελφο κάτω, την κοπανάει στο πάτωμα. Του κλωτσάω το χέρι και πετάχτηκε το μαχαίρι πιο πέρα, το έπιασε ξανά. Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Φεύγω, με βούτηξε, αλλά έφυγα να φωνάξω βοήθεια».

Η κλωτσιά που έδωσε η γυναίκα στον δράστη, ήταν καθοριστική για να τον αφοπλίσουν μαζί με ένα ασθενή που έτρεξε να βοηθήσει. «Τον αφόπλισε η ίδια μαζί με έναν ασθενή», περιγράφει.

Αν και είδε τη συνάδελφό της μέσα σε μία λίμνη αίματος η νοσηλεύτρια κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη συνάδελφό της.

Μετά την αυτοθυσία της, η νοσηλεύτρια, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της για τις στιγμές τρόμου που έζησε εκείνη και η συνάδελφός της.

Μετά τις σκηνές τρόμου, ο 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο του νοσοκομείου, και βούτηξε στο κενό, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Η νοσηλεύτρια που είδε τον ασθενή να μαχαιρώνει τη συνάδελφό της αποκλειστικά στο Live News

Στην εκπομπή Live News μίλησε αποκλειστικά η γυναίκα που είδε τη συνάδελφό της στα χέρια του 59χρονου.


«Το θέμα μου είναι να γίνει καλά η συνάδελφος, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της. Άκουσα τις φωνές της και βγήκα να δω τι γίνεται. Την είχε κάτω και την απειλούσε και τους γύρω του, όταν αν πλησιάσει κάποιος θα τη σκοτώσει. Δεν με είδε γιατί με είχε πλάτη. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να του κλωτσήσω το χέρι να φύγει το μαχαίρι πιο πέρα. Και κάλεσα σε βοήθεια», είπε συγκλονισμένη.

«Ήταν κύριος, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα επιθετικής συμπεριφοράς. Ήταν μες στην εβδομάδα αυτή να πάρει εξιτήριο», πρόσθεσε αναφορικά με τον 59χρονο.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί που ανέλαβαν την άτυχη νοσηλεύτρια λένε ότι ήταν πολύ τυχερή, καθώς αν και δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα γόνατα ο δράστης δεν έπληξε ζωτικά της όργανα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το τι οδήγησε τον δράστη στην επίθεση, καθώς δεν είχε ιστορικό ψυχιατρικής νόσου, ούτε είχε προηγηθεί κάποιο συμβάν.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: