Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ταξίδι θρίλερ 24χρονης που γύρισε την μισή Ελλάδα αν και ήξερε ότι είναι θετική στον κορονοϊό!


Η 24χρονη που είναι και νεφροπαθής ταξίδεψε με τρένο από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και από εκεί πήρε το πλοίο για Σαντορίνη αποφασίζοντας να κάνει κανονικά τις διακοπές της! Όλο το χρονικό.

Θρίλερ με την ιχνηλάτηση των ατόμων που βρέθηκαν κοντά στην 24χρονη Θεσσαλονικιά, η οποία αν και γνώριζε πως ήταν θετική στον κορονοϊό αποφάσισε να ταξιδέψει με τρένο από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και με πλοίο από τον Πειραιά στην Σαντορίνη για τις διακοπές της.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας Βασίλης Μαλαματένιος η νεαρή κοπέλα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τα νεφρά της, ενώ καλείται μέρα παρά μέρα να κάνει αιμοκάθαρση.

«Εμείς καλέσαμε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιατί την περιμέναμε να έρθει στο νοσοκομείο Σαντορίνης για αιμοκάθαρση σήμερα το μεσημέρι. Μας είχε κάνει αίτηση πριν από δέκα μέρες και της είχαμε ζητήσει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα 24ωρων του τεστ κορονοϊού για να την δεχτούμε στην μονάδα», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Και συνεχίζει: «Έχει νεφρολογικά θέματα και κάνει αιμοκάθαρση μέρα παρά μέρα. Όλοι οι τουρίστες και όσοι είναι εκτός νησιού μπορούν κανονικά να κάνουν στο νοσοκομείο μας αιμοκάθαρση για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν. Μας κάνουν αίτηση με email για να δουν αν έχουμε διαθεσιμότητα προκειμένου να τους δεχτούμε. Μας είχε δηλώσει τις ημερομηνίες που θα βρίσκεται στο νησί και τις μέρες που θα χρειαστεί να κάνει την αιμοκάθαρση της. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ζητήσαμε τεστ covid 19 αρνητικό για να μπορέσουμε να την δεχτούμε».

Click4More Κορονοϊός: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από 24χρονη! - Πήρε το πλοίο για Σαντορίνη ενώ ήξερε πως είχε νοσήσει

Η 24χρονη πραγματοποίησε κανονικά το τεστ στη Θεσσαλονίκη και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο το οποίο επισκέπτεται έτσι και αλλιώς για τις αιμοκαθάρσεις ωστόσο δεν περίμενε τα αποτελέσματα και ξεκίνησε κανονικά το ταξίδι της.

«Το τεστ το έκανε κανονικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου πηγαίνει και κάνει τις αιμοκαθάρσεις της. Βγήκε θετικό και όπως μάθαμε την ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στην Αθήνα. Ενημερώθηκε την Τετάρτη.

Εμείς μιλήσαμε με το Ιπποκράτειο μάθαμε το αποτέλεσμα του τεστ που είχε κάνει και την ενημερώσαμε στο κινητό της. Συγκεκριμένα την κάλεσε την Πέμπτη ο γιατρός του τμήματος, προκειμένου να της πει πως δεν θα μπορέσουμε να την δεχτούμε. Τότε εκείνη τον ενημέρωσε πως είναι στο καράβι με προορισμό την Σαντορίνη και πως είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχτούμε».

Αμέσως στο νοσοκομείο Σαντορίνης σήμανε συναγερμός ώστε να αποφευχθεί η επίσκεψη στο νησί.

«Δεν φτάνει που ταξίδεψε όπως ταξίδεψε αν έμπαινε μέσα στο νοσοκομείο εκτός από το πρόβλημα της διασποράς του ιού, θα έπρεπε να κλείσει μια ολόκληρη μονάδα και όσοι έρχονται με προγραμματισμένα ραντεβού δεν θα μπορούσαν να έρθουν. Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε πως βρίσκεται μέσα στο πλοίο. Εκεί μάθαμε πως της είχαν πει να παραμείνει σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, ωστόσο εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μαλαματένιο η 24χρονη δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να πατήσει το πόδι της στο νησί.

«Μίλησα με την λιμενάρχη του νησιού και ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πλοίαρχο. Η Πολιτική Προστασία έδωσε την εντολή να μην κατέβει στο νησί και να επιστρέψει πίσω με το ίδιο πλοίο. Αν ερχόταν εδώ θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν είναι ότι θα έμενε σ’ ένα ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά θα έπρεπε να κάνει και τις αιμοκαθάρσεις της. Εφόσον δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μας υπάρχουν τα πιθανά σενάρια που λένε πως θα μπορούσε να είχε μολύνει νοσηλευτές και ασθενείς. Από την στιγμή που το απέκρυψε θα μπορούσε να είχε συμβεί».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom