Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Αλήθειες και ψέματα για την Πάρο

Η Πάρος πλήρωσε και πληρώνει τη δημοφιλία της

Η έγκαιρη, ακόμα και πριν το επίσημο κράτος , υγειονομική της θωράκιση και η δημοσιότητα που διασφάλισε ως ασφαλής προορισμός έφερε αποτελέσματα αφίξεων που πολλοί σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς θα ζήλευαν.

Τελικά ήρθαν τα περιοριστικά μέτρα να επιχειρήσουν ένα πλήγμα στη φήμη του νησιού, κινούμενα βάσει φημολογιών και άλλων ακραίων αναρτήσεων με ανόητους ισχυρισμούς ότι δήθεν εδώ είναι η πηγή του κακού! Αναρωτιόμαστε, εάν όντως όλη η Ελλάδα ήταν ασφαλής όπως μας διαβεβαίωναν οι ίδιοι που τώρα μας βάζουν στον πάγο, τότε πώς εξελίχθηκε το νησί σε μολυσματική πηγή;

Είναι δυνατόν μέσα σε τρείς ή πέντε ημέρες που ήρθαν κάποιοι στο νησί να κόλλησαν και να νόσησαν; Μήπως τελικά κουβαλούσαν τον ιό από εκεί που ήρθαν χωρίς να το ξέρουν ;

Και αν ναι, τότε γιατί όλοι οι ειδικοί που διαφεντεύουν την καθημερινότητά μας δεν μπήκαν στον κόπο να το ψάξουν για να προστατεύσουν και εμάς ως όφειλαν, αντί να μας τιμωρούν και από πάνω ;

Οι ευθύνες όσων μας υποχρέωσαν στους περιορισμούς θα πρέπει να αναζητηθούν εκτός Πάρου. Γιατί μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά, όπως αποδεικνύεται, από την αρχή στην ομάδα των ειδικών που χειρίζονται επιστημονικά και πολιτικά την πανδημία.

Αυτά σε ότι αφορά τα εκτός Πάρου. Ας πάμε και στα εντός γιατί και εδώ έγιναν και γίνονται πολλά που είναι καιρός να ξεκαθαριστούν.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Εκείνοι που μένουν στην άκρη παρακολουθώντας απλά τα γεγονότα και σε κάθε ευκαιρία κουνάνε και το δάχτυλο στους άλλους που προσπαθούν και δουλεύουν.

Και οι άλλοι που έσπευσαν να βγουν με κραυγές περί καταστροφής και ακυρώσεις κρατήσεων χωρίς να καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό κλαδεύουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. 

Το κοινό σημείο και των δυο αυτών ομάδων είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος και οι πολύ λίγοι συνεργάτες που βρίσκονται στο πλευρό του παλεύοντας για να σώσουν την κατάσταση. Σε αυτόν σπεύδουν όλοι να ρίξουν το λίθο του αναθέματος χωρίς να αναλογίζονται ποιά ήταν και είναι η δική τους συνεισφορά όλο αυτό το διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας πέρα από το να ασκούν εκ του ασφαλούς κριτική, να διαδίδουν ειδήσεις που πληγώνουν την εικόνα του νησιού και να κουνάνε το δάχτυλο σε κάθε φιλότιμη προσπάθεια αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Δυστυχώς από αυτή την κατηγορία δεν εξαιρούνται ούτε αιρετοί ούτε και επαγγελματίες που το μόνο που κάνουν είναι να περιφέρουν τη μιζέρια τους και να εγείρουν αξιώσεις από το Δήμο χωρίς οι ίδιοι να είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην κοινή κατεύθυνση της τουριστικής στήριξης του νησιού.

Έστω και τώρα ας επικρατήσει ψυχραιμία για να μην καταστρέψουμε μόνοι μας όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και όσα θα μας οδηγούσαν σε μια καλή, τηρουμένων των αναλογιών, τουριστική χρονιά. Η χρονιά δεν χάθηκε. Και δεν θα χαθεί παρά μόνο αν χαθεί το φιλότιμο.

Γιώργος Μανίκας
https://parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom