Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Εισοδικό της Αγιάς Σοφιάς» αύριο στο Βυζαντινό Μουσείο


Οι εκδόσεις Δόμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Χριστοφόρου Σωφρονίου «Το Εισοδικό της Αγίας Σοφίας» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 6:00 μμ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Βασ. Σοφίας 22.


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Νίκος Ουζούνογλου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

Δημήτριος Μαυρόπουλος, Θεολόγος, Εκδότης.

Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Α´ Πατριαρχικού Γραφείου.

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος», θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα με παραδοσιακά τραγούδια.

Το βιβλίο
Το βιβλίο «Το Εισοδικό της Αγίας Σοφίας», του Χριστόφορου Δ. Σωφρονίου, Άρχοντος Υπομνηματογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δόμος, αποτελεί μια τετράχρωμη σκληρόδετη πολυτελή έκδοση 288 σελίδων, με πληθώρα εικόνων και πινάκων και πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η έκδοση αποτελεί ένα μοναδικό εκδοτικό γεγονός, που οφείλεται κυρίως στο θέμα του και τον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας αναδεικνύει τον σημαντικότερο χριστιανικό ναό του κόσμου, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Την ΑγιαΣοφιά, που συμπεριλαμβάνει όλη την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μαζί με τις μεγάλες και τις μικρές, τις ένδοξες και τις άσημες, τις ιερές και τις επαίσχυντες, τις χαρμόσυνες και τις οδυνηρές στιγμές της Ρωμιοσύνης.

Ο συγγραφέας μέσα από ένα βιωματικό και ιστορικό οδοιπορικό διατρέχει την ιστορία της Αγίας Σοφίας από την πρώτη θεμελίωση μέχρι τη σημερινή της κατάσταση, με αναφορές, περιγραφές, διηγήσεις, σχολιασμούς άλλοτε ρεαλιστικούς και άλλοτε υπαινικτικούς, αξιολογήσεις και επισημάνσεις.

Το βιβλίο περιέχει 125 φωτογραφίες και 17 σχεδιαγράμματα, που αναδεικνύουν τον ναό, τα επιμέρους τμήματά του και τους διαδρόμους του, τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες του, τα ίχνη λατρείας και προσκύνησης.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Γρανιτών.

Ο συγγραφέας
Ο Χριστόφορος Δ. Σωφρονίου γεννήθηκε στην Ίμβρο το 1954 όπου και μεγάλωσε. Το 1967 μετοίκησε στην Ελλάδα με όλη του την οικογένεια, όταν ο πατέρας του Δημήτριος-καθηγητής στο Γυμνάσιο της Ίμβρου- απελάθηκε από την Τουρκία. Μετά την περάτωση των γυμνασιακών σπουδών φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν εξειδικεύτηκε στην καρδιολογία, στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Το 2015, μετά πρόφρονα πρόκριση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προχειρίστηκε σε Άρχοντα Υπομνηματογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Ζει και εργάζεται στην Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom