Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ έτρεξαν εκατοντάδες Αη Βασίληδες στο «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run» (φωτο & βίντεο)


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run», μια γιορτή που στόχος είναι να καταστεί θεσμός για την πόλη.

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες (περίπου 2.000) κάθε ηλικίας, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δημοκρατίας, ξεχύθηκαν στους δρόμους του Αγρινίου, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου, ενώ συμμετείχαν η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνονταν σε όλη την οικογένεια, αθλητές και μη, κάθε ηλικίας με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

Παράλληλα, η διοργάνωση είχε και ως στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης. Ναοί, οδοί, ιστορικά κτίρια, πλατείες, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Γήπεδο Παναιτωλικού, η Πλατεία Χατζοπούλου, ο Ναός Ιεράς Μητροπόλεως, οι Καπναποθήκες Παπαστράτου, η Πλατεία Δημάδη, η Δημοτική Λαχαναγορά, ο Ναός Αγίου Χριστοφόρου (Προστάτης της πόλης του Αγρινίου) και η Πλατεία Δημοκρατίας, ενώθηκαν και ζωντάνεψαν ταυτόχρονα σε έναν αγώνα γιορτή.

Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ, ένωσε τα ανωτέρω σημεία που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, προσπαθώντας έτσι να τα αναδείξει.

Ταυτόχρονα διεξήχθη και μια διαδρομή 1 χλμ, που απευθύνονταν σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί την γνωστή σε όλους μας κόκκινη φορεσιά του Άγιου Βασίλη.

Στην πλατεία Δημοκρατίας, έλαβαν χώρα πολλά δρώμενα συμπεριλαμβανομένου Face Painting για τους μικρούς μας φίλους, Dj Street Music, και Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ, ενώ κληρώθηκαν και παρά πολλά δώρα.

Στην διαδρομή του 1 χλμ, καταστηματάρχες της πόλης συμμετείχαν με την προσφορά εορταστικών κερασμάτων στους συμμετέχοντες και μη, αναδεικνύοντας έτσι την μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει την πόλη μας.






Φωτογραφίες: Κώστας Χονδρός - Γιάννης Γιαννακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom