Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

"Μπουρλότο" στη Super League1: Ο Ολυμπιακός ζητάει τους διαλόγους με το VAR,ενώ οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή!


Ο Θεός να βάλει το χέρι του να τελειώσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα της Super League1.Μετά τα όσα έγιναν χθες από πλευράς διαιτησίας στο ματς Βόλος - Ολυμπιακός και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν,σήμερα έχουμε
την επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ζητάει να της δοθούν από την ΚΕΔ οι διάλογοι μεταξύ διαιτητή και VAR του αγώνα.

Ταυτόχρονα οι διαιτητές ανακοίνωσαν την αποχή τους από την 17η αγωνιστική,ενώ προηγήθηκε επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Ευαγγέλου που ήταν επικεφαλής του VAR στο Βόλο.

Ολυμπιακός: Απαιτούμε από την ΚΕΔ να δημοσιευτούν άμεσα οι συνομιλίες διαιτητή - VAR

ΠΑΕ Ολυμπιακός

Προς:
Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ- κ. Vitor Manuel deMelo Pereira,Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
- κ. Juan FernandezMarin, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
- Leif Lindberg, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Κοινοποίηση σε:
- Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΟκ. Petr Fousek, Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της UEFA
- Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFAκ. Mr. Herbert Hubel ​Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA- κ. Μάριο ΓεωργίουUEFA
- Super League 1

Αξιότιμοι Κύριοι,
Στο χθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου μεταξύ της γηπεδούχου Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. και της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γίναμε μάρτυρες αυτού που γνωρίζαμε ήδη από τον ορισμό των Διαιτητών της αναμέτρησης : μιας προμελετημένης και εκτελεσμένης με χειρουργική ακρίβεια αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα στην κατεύθυνση της οποίας χρησιμοποιήθηκε και το VAR .

Για ακόμα μία φορά σκοπούμενες ενέργειες και παραλείψεις εις βάρος του Ολυμπιακού είχαν σαν συνέπεια όχι μόνο την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να δημοσιευτούν άμεσα εντός 24 ωρών οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Διαιτητή της Αναμέτρησης κ. Φωτιά, του Διαιτητή VAR κ. Ευαγγέλου και όλων των Βοηθών, των Βοηθών VAR και του Τέταρτου Διαιτητή προκειμένου να κάνουμε χρήση αυτών για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και εισαγγελικής αρχής .

Επειδή η μη δημοσίευση των συνομιλιών συνιστά από μέρους σας συγκάλυψη εκνόμων ενεργειών

Επειδή έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε με κάθε ενέργειά σας την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος

Επειδή αμείβεστε παχυλά για αυτό, ενώ η δική μας οικονομική και όχι μόνο ζημιά είναι ανυπολόγιστη

Σας δηλώνουμε ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 24 ωρών και δεν δημοσιοποιήσετε τις εν λόγω συνομιλίες, θα κινηθούμε νομικά και εναντίον σας για όλες τις μέχρι σήμερα έκνομες ενέργειες κατά του Ολυμπιακού

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δημήτρης Αγραφιώτης

Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος​

Από τον Ολυμπιακό μάλιστα δόθηκαν και παραδείγματα, αφού η επιστολή συνοδεύεται από δύο βίντεο:

«Σας προωθούμε επίσης, δύο δημοσιεύματα σχετικά με λανθασμένους χειρισμούς VAR και το πως αντιμετωπίστηκαν ΔΗΜΟΣΙΑ από CONMEBOL και διαιτητή αντίστοιχα:

https://www.eldia.com/nota/2019-10-2-20-11-0-conmebol-publico-los-audios-de-las-comunicaciones-entre-el-arbitro-del-river-boca-y-el-var-deportes

Το πρώτο δημοσίευμα έχει να κάνει με το ότι η CONMEBOL, η αντίστοιχη UEFA της Λ. Αμερικής, δημοσίευσε τους διαλόγους του διαιτητή με το VAR από τις δύο επίμαχες φάσεις του τελικού του Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα.

https://www.marca.com/en/football/international-football/2019/07/09/5d24e5e3ca4741d3488b4620.html

Στο δεύτερο, ο διαιτητής στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή-Βραζιλία, κατηγόρησε δημόσια το VAR για το ότι δεν τον κάλεσε να δει ορισμένες επίμαχες φάσεις και ουσιαστικά έμεινε εκτεθειμένος».

Επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Άγγελου Ευαγγέλου

Το τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση για την επίθεση που σημειώθηκε στη 1 σήμερα τα ξημερώματα σε πολυκατοικία όπου διαμένει ένας εκ των διαιτητών του ποδοσφαιρικού αγώνα Βόλος - Ολυμπιακός Πειραιώς, ο οποίος διεξήχθη χθες το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας στην περιοχή Ζωγράφου και πέταξαν στο εσωτερικό μια κροτίδα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Άγγελου Ευαγγέλου

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την νέα, μαφιόζικου τύπου, επίθεση εις βάρος διαιτητή της Super League.

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αθλιοτήτων, μέσω των οποίων κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο σύνολο της Ελληνικής Διαιτησίας και καλεί την Ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας να απομονώσει όσους επενδύουν, μέσω τραμπουκισμών και τρομοκράτησης των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στην αποσταθεροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας και τη διάλυση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου."

Οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή από την 17η αγωνιστική της Super League1

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς οι διαιτητές της Super League, που είχαν ήδη εξαγγείλει αποχή από τις αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής (11-12 Ιανουαρίου), φέρονται αποφασισμένοι να επισπεύσουν την κινητοποίησή τους και να μη «σφυρίξουν» στα ματς της προσεχούς (17ης) αγωνιστικής, που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν οι διαιτητές δεν έχουν ενημερώσει επίσημα την ΕΠΟ για την απόφασή τους, αν όμως την υλοποιήσουν, θα οδηγηθούν σε αναβολή μεταξύ άλλων τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom