Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας! - Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω χιονόπτωσης (βίντεο)


Στο έλεος της Ζηνοβίας βρίσκεται όλη η χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα. Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης. Παραμένουν ακινητοποιημένα πολλά αυτοκίνητα. Ακινητοποιημένα επίσης λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία.

Η Ζηνοβία δείχνει τα δόντια της με την χιονόπτωση να είναι έντονη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων και τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή πηγαίνουν σημειωτόν, εδώ και μια ώρα περίπου.

Καλό θα είναι όσοι μπορούν να αποφύγουν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας τις επόμενες ώρες για να μην ταλαιπωρηθούν.


Η χιονόπτωση είναι συνεχής από το Μαρτίνο μέχρι και την Υλίκη, όπου εδώ και ώρες δίνεται πραγματική μάχη με τα καιρικά φαινόμενα ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Παράλληλα υπάρχουν ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Υλίκης. Τα μεγάλα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στη δεξιά λωρίδα, έτσι ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ στην αριστερή.


Συγκεκριμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που κατευθύνονταν προς την Αθήνα, ακινητοποιήθηκαν στο κεντρικό και το περιφερειακό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με εντολή των αρχών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην συνέχεια των δρομολογίων προς Μαρτίνο και Βοιωτία όπου εξακολουθεί να χιονίζει.

Περίπου 200 επιβάτες φιλοξενούνται από τις 10 το πρωί στο κεντρικό ΚΤΕΛ και άλλοι τόσοι περίπου στο περιφερειακό κατάστημα, μέχρις ότου οι αρχές δώσουν εντολή να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια των λεωφορείων


Παρά την πολύωρη αναμονή οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν υπομονετικά την καθυστέρηση αφού όπως δηλώνουν, είναι προτιμότερο να βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε ένα ζεστό περιβάλλον με ανέσεις, τροφή και νερό παρά στην Ε.Ο μέσα στο κρύο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Πληροφορίες από lamiareport.gr lamianow.gr
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: