Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Δραματικές εικόνες από το Καζακστάν! - Κόπηκε στα δυο και διέλυσε σπίτι το μοιραίο αεροπλάνο (φωτο & βίντεο)


Αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν! 12 επισήμως οι νεκροί, για 15 θύματα μιλούσαν νωρίτερα οι αρχές. Αμέσως μετά την απογείωση συνετρίβη το Fokker-100 της Bek Air.
"Έκανε έναν κύκλο κι έπεσε", "άρχισε να τραντάζεται, άνθρωποι ούρλιαζαν" περιγράφουν επιζώντες. Ζητούσαν βοήθεια μέσω social media επιβάτες που σώθηκαν γιατί επί 20 λεπτά δεν είχε φτάσει... κανείς! Το αεροπλάνο έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, διαπέρασε διώροφο κτίριο και κόπηκε στα δυο! Σοκαριστικές εικόνες από το σημείο της συντριβής.

Θρήνος και εθνικό πένθος στο Καζακστάν για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή, κοντά στην πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αλμάτι (πρώην Άλμα Άτα), το πρωί της Παρασκευής (27.12.2019). Το αεροπλάνο με τους 100 επιβαίνοντες κόπηκε στα δυο και από θαύμα (καθώς οι δεξαμενές του ήταν γεμάτες καύσιμα) δεν τυλίχθηκε στις φλόγες ώστε τα θύματα να είναι πολλά περισσότερα.



Το επιβατικό αεροπλάνο Fokker-100 της εταιρείας Bek Air συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, σε κατοικημένη περιοχή, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπους, όπως αναφέρει ο νεότερος, αναθεωρημένος, απολογισμός! Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Καζακστάν, τα θύματα είναι 12 ανάμεσά τους και ο πιλότος του αεροπλάνου.
Η επιτροπή δημοσιοποίησε τα ονόματα των νεκρών, του πιλότου Μαράτ Μουρτμπάγεφ και 11 επιβατών. Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πιλότος, σκοτώθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, δύο πέθαναν καθώς δέχονταν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο του Αλμάτι και δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο.
Οι 16 από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» ανέφεραν οι αρχές στο Καζακστάν. Μεταξύ των τραυματιών είναι και οκτώ παιδιά, που σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές στην Αλμάτι φέρουν «πολλαπλούς τραυματισμούς».


Η τραγωδία σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Fokker-100 από το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι με προορισμό τη Νουρ-Σουλτάν. Άγνωστο ακόμα γιατί, το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος και έπεσε πρώτα πάνω σε έναν τσιμεντένιο τοίχο και στη συνέχεια σε ένα διώροφο σπίτι, διαπερνώντας το!Καζακστάν
Το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook έναν προκαταρκτικό (ακόμα) κατάλογο με τα ονόματα 60 ανθρώπων που έχουν επιζήσει και διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Καζακστάν: Κόπηκε στα δυο το αεροπλάνο

Οι εικόνες από το σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στο Καζακστάν συγκλονίζουν. Το αεροπλάνο έχει κοπεί στα δυο και ένα μέρος του είναι καρφωμένο μέσα στο σπίτι!
Το μοιραίο αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος αμέσως μετά την απογείωση και τελικά συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή.
Αμέσως δόθηκε εντολή να γίνει κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων της εξαιτίας των πολλαπλών κινδύνων. Το δυστύχημα έγινε στην Καζάλ-του, κοινότητα που βρίσκεται βορειοανατολικά του αεροδρομίου της πρώην πρωτεύουσας και καρδιάς της οικονομίας του Καζακστάν.
Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα είναι και κάτοικοι της περιοχής.
Η πτήση είχε προορισμό την πρωτεύουσα, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε Νουρ-Σουλτάν (από Αστάνα), με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.
Εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση του Καζακστάν δείχνουν το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια.Καζακστάν
Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του αεροπλάνου ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση.
Σωστικά συνεργεία, οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας, έσπευσαν μαζικά στην περιοχή και εικονίζονται στα πλάνα στο χιόνι γύρω από την κομματιασμένη άτρακτο.

Ζητούσαν βοήθεια μέσω social media οι επιζώντες! Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες πως λίγο μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο Καζακστάν, επιζώντες της τραγωδίας καλούσαν, μέσω social media, σε βοήθεια γιατί οι αρχές άργησαν να φτάσουν! Άνθρωποι που είχαν την τύχη να σωθούν από την πτώση του μοιραίου αεροπλάνου περίμεναν τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στα συντρίμμια για να φτάσει βοήθεια!
Επιβάτης σε post που έκανε στα social media κατήγγειλε ότι επί 20 λεπτά κανείς δεν είχε φτάσει για να τους βοηθήσει. Άλλοι ανέβασαν και video και καλούσαν τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων και παρακαλούσαν για βοήθεια.
Μια απελισμένη γυναίκα, σε video που ανέβηκε στα socia media, ακούγεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, να λέει πως μόνο ένα αυτοκίνητο ασφαλείας είχε φτάσει και κάποια άλλα πήραν τα τραυματισμένα παιδιά. “Καμία άλλη βοήθεια. Κανένα ασθενοφόρο ή διασώστες”, λέει.


Η Γκουλνάρα Κοσένοβα, μια από τους επιβάτες που σώθηκαν, περιέγραψε τη στιγμή της συντριβής. Είπε πως ενώ το αεροπλάνο απογειωνόταν, ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα και στη συνέχεια έγινε η συντριβή!

“Όλα άρχισαν να τρέμουν και να πέφτουν. Ακούγονταν φωνές. Κάποιος άνοιξε την έξοδο κινδύνου και βγήκαμε” είπε η γυναίκα. Ένας άλλος επιβάτες πρόσθεσε πως το αεροπλάνο έκανε έναν κύκλο και συνετρίβη.

Η εταιρεία Bek Air αυτοπεριγράφεται ως ο πρώτος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Καζακστάν. Αναφέρει πως εκμεταλλεύεται έναν στόλο επτά Φόκερ-100, αεροσκαφών μέσων αποστάσεων που παρήγαγε η ομώνυμη ολλανδική κατασκευάστρια ως την πτώχευσή της και την εξαγορά της από γερμανική εταιρεία.

Η κυβέρνηση του Καζακστάν διέταξε να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος και να ανασταλεί η δραστηριότητα της για τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter με την οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, ο πρόεδρος Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ διεμήνυσε ότι «οι υπεύθυνοι» για το δυστύχημα «θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου». Παράλληλα, ο Τοκάγεφ ανακήρυξε το Σάββατο 28η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mai

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom