Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Σάλος με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Sportime κατά των αμβλώσεων


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη πρωτοσέλιδο εφημερίδας -και μάλιστα ... αθλητικής- κατά των αμβλώσεων, με αφορμή την Ημέρα Αγέννητου Παιδιού, που καθιέρωσε πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος.

Πρόκειται για την εφημερίδα Sportime, η οποία στο πρωτοσέλιδο του φύλλου της Κυριακής, είχε την ολοσέλιδη φωτογραφία ενός εμβρύου και τίτλο "Αφήστε με να ζήσω", ο οποίος παραπέμπει στο κίνημα κατά των αβλώσεων "Αφήστε με να ζήσω". Αφορμή για το δημοσίευμα στάθηκε ο πρώτος "εορτασμός" στη χώρα μας της Ημέρας Αγέννητου Παιδιού, η οποία καθιερώθηκε, μετά από απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος το περασμένο καλοκαίρι.
Το δημοσίευμα της Sportime, μάλιστα, συνοδευόταν και από editorial, στο οποίο ο συντάκτης επιχειρηματολογεί κατά των εκτρώσεων, παραθέτοντας νούμερα για την ελληνική υπογεννητικότητα:
«Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ της αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας τη χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του κεντρικού άρθρου της αθλητικής εφημερίδας και συνεχίζει:
"Κάθε χρόνο δύο πόλεις σαν την Πάτρα ή δύο περιοχές σαν την Καλλιθέα εξαφανίζονται από τον χάρτη επειδή δεν γεννιούνται ποτέ. Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει μία τουλάχιστον έκτρωση στην ζωή της ενώ το 10% των γυναικών που κάνουν εκτρώσεις είναι έφηβες. Από τις 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα οι 40.000 γίνονται κάθε χρόνο από κορίτσια κάτω των 18 ετών"

Χαμός στα social media

Το δημοσίευμα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media από όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιαχείριση του σώματός της, ενώ ο εορτασμός της Ημέρας Αγέννητου Παιδιού, χαρακτηρίζεται ως σκοταδιστική γιορτή, η οποία υπονομεύει και καταρρακώνει τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
Απαράδεκτο, αναχρονιστικό, σκοταδιστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sportime... Θα μπορούσε άνετα να είναι πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των ναζί της Χρυσής Αυγής, που προτείνουν μέχρι κ την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις!



Προβολή εικόνας στο Twitter




Απαράδεκτο, αναχρονιστικό, σκοταδιστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sportime... Θα μπορούσε άνετα να είναι πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των ναζί της Χρυσής Αυγής, που προτείνουν μέχρι κ την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις!



Προβολή εικόνας στο Twitter
Όταν η ανύπαντρη μητέρα εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να μεγαλώσει ένα παιδί και η πολιτεία την προστατεύσει απο τις διακρίσεις που υφίστανται απο διάφορους ηθικολόγους ανθρωποφύλακες τότε η άμβλωση ειναι δικαίωμα. Αλλιώς η άμβλωση ειναι εξαναγκασμός.


Η αθλητική εφημερίδα , αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην "ημέρα αγέννητου παιδιού" με ένα παραλήρημα κατά των εκτρώσεων.
Αν δε σε τρομάζει βαθιά όλο αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα, ή συναινείς ή δεν έχεις καταλάβει που το πάνε. Και αυτό είναι επίσης τρομακτικό



Προβολή εικόνας στο Twitter


Τι λένε οι υπερασπιστές της Ημέρας Αγέννητου Παιδιού

Δεν ήταν και λίγοι, όμως, όσοι συντάσσονται με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με πρώτο το κίνημα "Αφήστε με να ζήσω", το οποίο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:
"Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὅρισε μέ ἐγκύκλιό Της «τήν Κυριακή μετά τήν Χριστοῦ Γέννησιν ὡς ἡμέρα προστασίας τοῦ ἀγέννητου παιδιοῦ». Φέτος ἡ Κυριακή αὐτή συμπίπτει μέ τήν ἡμέρα πού ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τή μνήμη τῶν ἀναιρεθέντων ὑπό τοῦ Ἡρώδου Ἁγίων Νηπίων (29 Δεκεμβρίου). Καλοῦμε ὅλους τούς πολίτες τῆς Χώρας μας, νά συμμετάσχουν ἐνεργῶς στήν ἡμέρα αὐτή, πού ἀπό ἐφέτος ἀρχίζει ἡ καθιέρωσή της. Ὁ κάθε ἄνθρωπος, ἀπό τήν πρώτη στιγμή τῆς γονιμοποιήσεώς του, «ἔξ ἄκρας συλλήψεως», εἶναι μοναδικός καί ἀνεπανάλληπτος καί ἄξιος κάθε προστασίας. Τό δέ δικαιώμά του στή ζωή πρέπει νά εἶναι ἀναφαίρετο καί ἀδιαπραγμάτευτο. Εἶναι, ὅμως, σέ ὅλους γνωστό τό ἐθνικό ἔγκλημα πού συντελεῖται στήν Πατρίδα μας, μέ ποταμούς αἱμάτων ἀθώων καί ἀνυπεράσπιστων βρεφῶν νά κυλοῦν καθημερινά, βρεφῶν πού φονεύονται μέσα σ’ αὐτά τά μητρικά σπλάχνα. Τό γεγονός δέν ἀποτελεῖ μόνο ἐθνική αὐτοχειρία, ἀλλά, τό κυριότερο, βδελυρό ἁμάρτημα ἐνώπιον τοῦ ζῶντος Θεοῦ. Σήμερα λοιπόν, πού στίς Ἐκκλησίες μας θά ἀναγνωσθεῖ ἡ εὐαγγελική περικοπή τῆς βρεφοκτονίας ἀπό τόν Ἡρώδη, γιά τήν ὁποία «θρῆνος καί κλαυθμός καί ὀδυρμός πολύς ἠκούσθη», τότε πού «Ραχήλ κλαίουσα τά τέκνα αὐτῆς οὐκ ἤθελε παρακληθῆναι, ὅτι οὐκ εἰσί» (Ματθ. β΄ 18), σήμερα κι ἐμεῖς, ὅλοι οἱ νεοέλληνες, ἄς κλαύσουμε ἐνώπιον τοῦ ἁγίου Θεοῦ ἐν μετανοίᾳ καί ἄς θρηνήσουμε γιά τά 300.000 καί πλέον βρέφη πού φονεύονται κατ᾿ ἔτος μέ τήν σύμπραξη καί τῆς ἑλληνικῆς Πολιτείας. Μέ τή μετάνοιά μας θά ἑλκύσουμε τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ, ὥστε νά μήν ἀφανισθοῦμε ὡς Ἔθνος. Ὅλοι ἄς συμμετάσχουμε σέ ἐθνικό πένθος καί πάνδημη μετάνοια καί ἄς προσευχηθοῦμε νά λάβει τέλος αὐτός ὁ φρικτός ὀλοθρεμός".
Θέσεις μάχης πήραν, όμως, και οι επικριτές των αμβλώσεων στα social media:
Σήμερα που η Εκκλησία τιμά τα νήπια που σφαγιάσθηκαν από τον Ηρώδη, έχει ορισθεί κ η ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού!
Σταματήστε τη σιωπηλή γενοκτονία!
Μη γίνεστε σαν τον Ηρώδη!
Κλείστε τα αφτιά σας στις σειρήνες του φεμινισμού!
Κάντε παιδιά κ φτιάξτε οικογένεια! 💙



Προβολή εικόνας στο Twitter


Αίσθηση, όμως, προκάλεσαν και τα "συγχαρητήρια" προς την εφημερίδα για το δημοσίευμά της από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας https://www.kathimerini.gr/1045239/gallery/epikairothta/ellada/dhmografikh-vomva-gia-th-xwra 



Προβολή εικόνας στο Twitter



https://www.iatropedia.gr/

Διαβάστε την απάντηση της εφημερίδας:
Το πρωτοσέλιδο του Sportime ας είναι η αφορμή να «ανοίξει» η κουβέντα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom