Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Από την ταφόπλακα Σαμαρά... στο New Deal του Τσίπρα


Οδικός χάρτης για οριστική έξοδο από την κρίση, με 20 δισ. λιγότερα μέτρα λιτότητας, σε σχέση με αυτό που θα ζούσαμε με τους Σαμαροβενιζέλους.
 Αυτό το Σάββατο (εκτάκτως) μη χάσετε Το ΧΩΝΙ που, με πολυσέλιδη ανάλυση, εξηγεί τις τεράστιες διαφορές της συμφωνίας Τσίπρα σε σχέση με αυτά που θα έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:
Clipboard01xwni11
Δείτε, ακόμη, Στο ΧΩΝΙ:
Συνέντευξη ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: «Πρέπει να νικήσουµε τον εσωτερικό εχθρό της χώρας»


tsironis
Η αντιµετώπιση του χρόνιου προβλήµατος της διαπλοκής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για να σταµατήσει να «αιµορραγεί» η παραγωγική δοµή της χώρας µας, αναφέρει Στο ΧΩΝΙ 
ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, 
Γιάννης Τσιρώνης
Την άποψη ότι «η χώρα πήγαινε στα βράχια», αρκετά χρόνια πριν µε τις πολιτικές που ακολουθούνταν, τονίζει σε συνέντευξή του Στο ΧΩΝΙ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Επισηµαίνει, µάλιστα, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία µετέχει ως συνεργαζόµενο µέλος, είναι η µοναδική που θέλει να τα βάλει µε τον «εσωτερικό εχθρό» της χώρας. Μιλάει, ακόµη, για τα νέα του σχέδια στο υπουργείο και προµηνύει σειρά αλλαγών σε «καυτά» θέµατα, όπως οι δασικοί χάρτες, το ζήτηµα των Σκουριών κ.ά.
διαβάστε τη συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, από το Σάββατο


 Συνέντευξη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙ∆ΗΣ: «Είµαστε έτοιµοι 
για εκλογές, όποτε και αν προκηρυχθούν»

sgouridis
«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εγγυήθηκαν την κυβερνητική συνοχή και βοήθησαν στο να υπάρχει ψήφος εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης
Τη στήριξη της συµφωνίας από την Κοινοβουλευτική Οµάδα των ΑΝΕΛ επισηµαίνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, σε συνέντευξή του Στο ΧΩΝΙ. Ο κ. Σγουρίδης αναφέρεται, ακόµη, στην εκλογολογία που δηµιουργείται λόγω του διχασµού στον ΣΥΡΙΖΑ, διαµηνύοντας, ωστόσο, πως οι «οι ΑΝΕΛ προετοιµάζονται για αυτόνοµη κάθοδο όποτε γίνουν εκλογές». Σηµειώνει, µάλιστα, επίσης, ότι η πατρίδα µας πρέπει στο µέλλον να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο και τη διαγραφή µεγάλου µέρους του χρέους. Και, φυσικά, αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο του, καθώς και το σηµαντικό έργο που επιτελεί και σκοπεύει να επιτελέσει το επόµενο χρονικό διάστηµα.
διαβάστε τη συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, από το Σάββατο


 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Το αρχιερατείο της διαπλοκής

eurokinoboulio
Τουλάχιστον εννέα αδρά αµειβόµενοι ευρωβουλευτές, κυρίως του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, κατέχουν θέσεις-κλειδιά σε µεγάλες επιχειρήσεις που µε τη σειρά τους εξασκούνται σε δαπανηρό λόµπινγκ για να προωθήσουν τα συµφέροντά τους στην Ε.Ε.
Το χρήµα δεν έχει πατρίδα -λένε- κι όπως φαίνεται, η διαπλοκή δεν λείπει και από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Καµπανάκι» ασυµβίβαστου και σύγκρουσης συµφερόντων κρούει συλλογική έρευνα τριών µη κερδοσκοπικών οργανισµών για εννέα ευρωβουλευτές που, εκτός από τη βουλευτική τους έδρα, βρίσκονται ταυτόχρονα στο µισθολόγιο µεγάλων πολυεθνικών -µάλιστα αρκετά ψηλά- ή επιχειρηµατικών συνδέσµων.

Πρόκειται για µέλη του Ευρωκοινοβουλίου από τη Γερµανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωµένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία, τα οποία διατηρούν παράλληλα θέσεις σε εταιρείες ή οργανισµούς εταιρειών που επηρεάζουν άµεσα ή έµµεσα τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και νοµοθετικού έργου στις Βρυξέλλες.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, το Σάββατο


 36 δωρεάν µεταπτυχιακά προγράµµατα για σπουδές στην Ελλάδα
ypotrofies 17
Την ευκαιρία να συνεχίσουν τις µεταπτυχιακές σπουδές τους στην Ελλάδα, δίνουν στα Ελληνόπουλα τα µεγαλύτερα πανεπιστήµια της πατρίδας µας. Και, µάλιστα, χωρίς δίδακτρα
Εναν πλήρη οδηγό, µε όλες τις λεπτοµέρειες (αντικείµενο, διάρκεια και προθεσµίες), για µεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα παρουσιάζει σήµερα Το ΧΩΝΙ. Τα µεγάλα πανεπιστήµια της χώρας δίνουν στους νέους τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους, να εντρυφήσουν στο αντικείµενό τους και -αργότερα- να διεκδικήσουν µε µεγαλύτερες αξιώσεις µια θέση στην αγορά εργασίας. 36 µεταπτυχιακά σε ένα µεγάλο εύρος σπουδών σάς περιµένουν.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, το Σάββατο


 Συνέντευξη ΤΑΣΟΣ ΝΥΦΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η τέχνη µεταφέρει µήνυµα κοινωνικής ανάτασης και ελπίδας»


«Το έργο είναι η αποτύπωση του βιώµατος της κρίσης σε όλα τα επίπεδα στη συλλογική µνήµη», αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο δηµιουργός του γλυπτού «Κρίση».

«Κρίση» ονόµασε το γλυπτό του ο 22χρονος Τάσος Νυφαδόπουλος, το οποίο κοσµεί πλέον τη λεωφόρο Βουλιαγµένης, στο δήµο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ο νεαρός καλλιτέχνης δηµιούργησε το πρώτο έργο που αποτυπώνει την κοινωνικοοικονοµική κατάσταση της χώρας µας. Το συµβολικό έργο εικονίζει ένα δείκτη χρηµατιστηρίου να κατρακυλά και να παίρνει µαζί του έναν άνθρωπο που ουρλιάζει. Καθρεφτίζει τις συνέπειες της οικονοµικής κρίσης στον άνθρωπο και την κοινωνία συνολικά και παράλληλα προβληµατίζει όσους περνούν και το βλέπουν. Ο Τάσος Νυφαδόπουλος µίλησε Στο ΧΩΝΙ για την «Κρίση», τα άλλα έργα του και τα µηνύµατα που περνά στην κοινωνία µας.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, το Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom