Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Live η Εθνική πόλο για το χάλκινο κόντρα στην Ιταλία


To δεύτερο χάλκινο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεκδικεί απόψε (Δείτε το στις 8.30 μ.μ. από την ΕΡΤ 2) η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών... και μάλιστα απέναντι στον άνθρωπο με τον οποίο μέχρι σήμερα έχει ζήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, τον Σάντρο Καμπάνια.

Η “γαλανόλευκη” το 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ
είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Κροατία. Τότε, στον πάγκο της Ελλάδας ήταν ο Σισιλιάνος προπονητής, ο οποίος σήμερα θα κοουτσάρει την αντίπαλο της ελληνικής ομάδας, Ιταλία...

Η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε τη “σετεμπέλο” στην πρεμιέρα των αγώνων των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και τη νίκησε 11-10...

Σαφώς και πρόκειται για δύο διαφορετικά ματς.

“Στην πρεμιέρα με την Ελλάδα δεν παίξαμε καλά! Ισως επηρεαστήκαμε από το γεγονός ότι παίζαμε μεσημέρι το πρώτο μας ματς. Πάντως, χάσαμε με ανύπαρκτο πέναλτι στο τέλος!”, είπε ο 52χρονος προπονητής σε ιταλικό μέσο (panorama.it) σχολιάζοντας την ήττα της ομάδας του από την ελληνική ομάδα.

Μετά τον αγώνα με την Ελλάδα,η Ιταλία, πάλι δεν έπαιξε καλά κόντρα στις ΗΠΑ και πριν από το “χιαστί” ματς με τους Ούγγρους ο Καμπάνια αποφάσισε να βγάλει έξω τους παίκτες του να φάνε και να πιουν ένα ποτήρι κρασί, ώστε να ηρεμήσουν και να ξεφύγουν από το ξενοδοχείο. Το κόλπο έπιασε κι οι... αποψινοί μας αντίπαλοι απέκλεισαν τους “Μαγυάρους”.

“Φαινόμενο” χαρακτηρίζει την Εθνική ομάδα πόλο της Ιταλίας ο Σάντρο Καμπάνια. Τη... δική του Εθνική ομάδα καθώς: “Έχει παίκτες από 20 έως 36 ετών”... Δηλαδή, θυμίζει την Ελλάδα του Καμπάνια το 2008, όταν επιχειρούσε τη σταδιακή ανανέωση της ομάδας.

“Αν σύγκρινα την Ιταλία με τη μουσική, που είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη, θα έλεγα ότι θυμίζει μια ροκ μπάντα της δεκαετίας του '80, κοντά στο στυλ του David Bowie που είναι ένα μουσικό φαινόμενο. Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι λένε όταν πηγαίνουν στα δωμάτιά τους ή τι μουσική ακούνε...”, είπε ο Αλεσάντρο Καμπάνια για την ομάδα του και ξέσπασε σε γέλια.

Από την ομάδα του Μόντρεαλ, στη σημερινή βρίσκονται ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Χρήστος Αφρουδάκης που εκτέλεσε το πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησε ο Ιταλός προπονητής. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά...

“Δεν πρέπει να πετάξουμε όσα πετύχαμε ως τώρα και είναι πολύ σημαντική για εμάς η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μουρίκης.

Θυμίζουμε ότι η κατάκτηση αυτού του χάλκινου μεταλλίου δεν συνιστά μόνο διάκριση. Η τρίτη θέση στο Καζάν δίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom