Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο


Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, στο νησί της Πάρου,στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή.Εκατοντάδες πιστοί,καθώς και τοπικοί και εθνικοί άρχοντες  παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησαν τη πομπή στη Λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Στο πανηγυρικό Αρχιερατικό συλλείτουργο χοροστάτησε ο μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου συλλειτουργούντων των επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη και του μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

"Βρισκόμαστε σε δύσκολη καμπή του εθνικού και πνευματικού μας βίου…» τόνισε στην ομιλία του ο επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης καλώντας τους πιστούς «να αφήσουμε κατά μέρος τα συμβατικά, τα τυπικά και να κάνουμε την υπέρβαση μας ως πρόσωπα ως Εκκλησία και ως κοινωνία».

Μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο έγινε η Λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στον παραλιακό δρόμο του νησιού,ενώ στο λιμάνι της Πάρου εψάλει  δέηση. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο εφετινός εορτασμός υπό το βαρύ κλίμα τόσο το εθνικό, όσο και το παγκόσμιο, μας δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής» και ευχήθηκε τα Χρόνια πολλά στους ντόπιους και στους επισκέπτες του νησιού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον Ιερό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και από τη Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής εικόνας της
(τα Βίντεο ΕΔΩ)






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom