Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Αλλοδαποί παραχαράκτες θα... πλημμύριζαν με πλαστά ευρώ Νάξο και Πάρο

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων

Πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Χώρα της Νάξου πρόλαβαν να εξαπατήσουν δυο αλλοδαποί παραχαράκτες, που σχεδίαζαν να πλημμυρίσουν το νησί με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ! 

Ο ένας, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί ξανά για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων!

Σε βάρος του 23χρονου Αλβανού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν 24χρονο Ρουμάνο και να αγοράζουν προϊόντα μικρής αξίας από τις επιχειρήσεις της Νάξου.

Ως τη στιγμή που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, είχαν πληρώσει με έξι πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ και είχαν στην κατοχή τους άλλα 17 των 50 και πέντε των 20 ευρώ!

Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ ένας ακόμη συνεργός τους παραμένει άγνωστος και αναζητείται.

*** Στην Πάρο, δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την τετραμελή σπείρα Αλβανών που ψώνιζαν εμπορεύματα μικρής αξίας ή έπιναν καφέδες και πλήρωναν με «πέτσινα» χαρτονομίσματα.

Σε ένα μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα 28 πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ και τα έστειλαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Στις 30 Ιουλίου είχαν συλληφθεί δυο εκ των μελών της σπείρας ηλικίας 27 και 25 χρόνων που εξαπάτησαν πέντε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παροικία και τη Νάουσα πληρώνοντας με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Άλλοι δυο 26χρονοι ομοεθνείς τους που έχουν ταυτοποιηθεί, δεν εντοπίστηκαν και οι αστυνομικοί τους αναζητούν. Όλοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom