Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Κατρούγκαλος: Επανασχεδιάζει το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση


Τον επανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ετοιμάζει η κυβέρνηση ώστε να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας ,στα πλαίσια και των συμφωνιών με του εταίρους με ισοδύναμα μέτρα και δομικές αλλαγές, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση εφαρμόζει τις διατάξεις που απορρέουν από την δανειακή συμφωνία , σε σχέση με τους ψηφισμένους νόμους και σχετικά με τις κατώτατες συντάξεις από την εποχή Λοβέρβου – Κουτρουμάνη .

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο υπουργός δεν επεκτάθηκε στο θέμα και τους τομείς που θα κινηθεί η πρόταση της κυβέρνησης που προβλέπεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών και να νομοθετηθεί μέσα στον Οκτώβριο .

Ωστόσο αναφέρθηκε στην σύσταση επιτροπής που θα επεξεργαστεί την πρόταση η οποία θα συζητηθεί και σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ένα σύστημα νόμων που είχε δημιουργηθεί σε «πελατειακή» βάση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τεράστιες ανισότητες και αδικίες.

http://www.asfalisinet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom