Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Για τη χαμένη τιμή του κοινοβουλίου! - Μήπως είναι ώρα να μειωθεί και ο αριθμός των Βουλευτών;

Μαζί με την κατάργηση του αφορολόγητου των Βουλευτών και την μείωση αμοιβών της κυβέρνησης 

Την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σύσκεψη συγκλήθηκε νωρίτερα σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

«Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους», τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην σύσκεψη.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα» και πως «γι' αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των υπουργών, των διοικητών Οργανισμών και των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είναι μια πολιτική πρωτοβουλία, όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο» και πως «η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Χριστόφορος Βερναρδάκης, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και Δημήτρης Μάρδας, αρμόδιος για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

Βερναρδάκης: Kατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για βουλευτές και υπουργούς

Σε δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι αντικείμενο ήταν «να δούμε μια φορολόγηση των βουλευτικών αποζημιώσεων και μια μείωση των μισθών των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των στελεχών όλων των ΔΕΚΟ και όλων των μελών Διοικητικών Συμβουλίων και προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως «η λογική είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση του πολιτικού προσωπικού και μάλιστα του ανώτερου πολιτικού προσωπικού τη στιγμή που ο λαός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επομένως πρέπει να δούμε μια συνολική μείωση των αποδοχών και των προνομίων που απολαμβάνει το κεντρικό πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Για τον σκοπό αυτό», συμπλήρωσε, «σήμερα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει όλες αυτές τις μειώσεις και τις ρυθμίσεις».

Διαβάστε τι γράφαμε ακριβώς 6 χρόνια πριν
(Τότε δεν υπήρχαν ακόμα τα μνημόνια,οπότε τώρα που όλα έρχονται γραμμένα απ' έξω κι απλά επικυρώνονται από τη Βουλή η μείωση του αριθμού των βουλευτών είναι επιτακτική και για εξοικονόμηση ενός σεβαστού ποσού)

Για τη χαμένη τιμή του κοινοβουλίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής
Κοιν/ση:Αρχηγούς των Ελληνικών κομμάτων
Ενταύθα
03/08/09

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής προ ημερών,προφανώς από συντεχνιακή αλληλεγγύη,θελήσατε να στηρίξετε τους Βουλευτές για τα γεράματά τους.

Προτείνατε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο με την οποία τις ασφαλιστικές εισφορές των Βουλευτών,που δεν εργάζονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους,να τις πληρώνουν οι 'Ελληνες φορολογούμενοι.Βέβαια μπροστά στη γενική κατακραυγή την αποσύρατε.

Ως απλοί πολίτες,όχι νομομαθείς,θέλοντας να σας βοηθήσουμε σας κάνουμε δυο προτάσεις για την αναβάθμιση του κύρους της Βουλής.

Η πρώτη είναι να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών κατά ένα τρίτο!Πιστεύουμε ότι και με διακόσιους (200) μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά το κοινοβούλιο,χώρια που θα αναπτυχθεί και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των ώστε να εκλέγονται οι καλύτεροι.

Παράλληλα θα μειωθούν σημαντικά τα έξοδα του κοινοβουλίου και το δημόσιο ταμείο θα μπορεί να διαθέσει τα περισσευούμενα χρήματα σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η δεύτερη πρόταση θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερη διότι άπτεται ηθικών αξιών περισσότερο και λιγότερο οικονομικών.
Να θεσμοθετηθεί η Βουλευτική έδρα ως η πλέον τιμητική διάκριση για κάθε 'Ελληνα πολίτη που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Φυσικά μια τέτοια θέση θα είναι ΑΜΙΣΘΗ!Κι όταν λέμε άμισθη εννοούμε χωρίς δεκάρα αμοιβή,χωρίς Lexus,χωρίς γραφεία κι αποσπασμένους επιτελείς,χωρίς δωρεάν τηλέφωνα,χωρίς αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής και χωρίς Βουλευτική σύνταξη.

Θα εξασκούν βεβαίως το επάγγελμά τους,δεν θα υπάρχει ασυμβίβαστο!

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για όποιους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα και να γραφεί το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία κι όχι με μελανά,όπως γράφεται πολλών σήμερα!

Υπάρχει σαφώς ο κίνδυνος να εκλέγονται οι έχοντες πλούτο,ίσως όμως οι χορτάτοι να είναι λιγότερο επιρρεπείς σε χριστοφοράτους πειρασμούς.

Κύριε Πρόεδρε τολμήστε με ριζοσπαστικές κινήσεις να ξαναδώσετε στο κοινοβούλιο τη χαμένη του αίγλη.
Φτάνει πια η απαξίωση κι ο εξευτελισμός των θεσμών.
Κάντε το λαό να πιστέψει και πάλι στον κοινοβουλευτισμό!

Μετά τιμής
ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom