Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν "έπεσε", παραιτήθηκε - Ο Τσίπρας φοβήθηκε να πάει στη Βουλή να μετρηθούμε (βίντεο)

Δεν γίνεται να καταδικάζεται η συνέπεια και η σταθερότητα και να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα! Ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με Μνημόνια. Δεν αντέχει ο κόσμος άλλα τρία χρόνια...

- Λαϊκή ενότητα το όνομα του κόμματος της Αριστερής Πλατφόρμας - Συγκρότησαν Κ.Ο. με 25 βουλευτές - Είναι πλέον η τρίτη δύναμη στην Βουλή

- Τρία κόμματα θα πάρουν τελικά την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη την επέστρεψε και τώρα η εντολή είναι στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
- Σφήνα μπήκε το κόμμα Λαφαζάνη - Δεν παίρνει άλλος εντολή
- Άγνωστη ακόμα η ημερομηνία των εκλογών - Πιεστικά μπορεί να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου

Θα την πάρουμε την εντολή από τον ΠτΔ και θα κάνουμε επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής εννοείται. Θα κάνουμε επαφές και με τους κοινωνικούς φορείς. Δεν πιστευω ότι μπορει να προκύψει από αυτή τη Βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Άλλες κυβερνήσεις μπορεί να προκύψουν. Δεν μας αφορούν θα πολεμήσουμε την πολιτική τους.

Θα αναταποκριθούμε στην πρόσκληση οποιουδήποτε μας καλέσει. Θέλουμε να συζητάμε με όλους στη Βουλή ανεξάρτητα ποιες διαφωνίες έχουμε.

Δεν συνεργαζόμαστε με Μνημονιακούς
Προυποθεση για να συνεργαστεί η Λαϊκή Ενότητα με κάποιο κόμμα είναι να ακυρωθούν τα Μνημόνια. Με Μνημονιακούς δεν συναργαζόμαστε. Πόλεμος στα Μνημόνια. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες αλλά σε Μνημονιακή βάση. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Κάνω πρόσκληση σε αριστερές προοδευτικές δυνάμεις για μια κοινή πορεία. Προσκαλώ και το ΚΚΕ, παρά την τακτική που ακολουθεί. Το καλώ για ένα μεγάλο αντιμνημονιακό προοδευτικό Μέτωπο. Καλώ και την Ανταρσύα.

Έχω μιλήσει με την Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν και ψήφισαν όχι στο Μνημόνιο ή παρών. Μιλάμε με όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom