Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Νέα καταιγίδα σήμερα στο Αγρίνιο δημιούργησε πολλά προβλήματα (φωτο-βίντεο)

Καταστροφές σε μαγαζιά εστίασης στην Τριχωνίδα


Nεα επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός το απόγευμα σε διαφορές περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδος και  ειδικότερα στο Αγρίνιο, σημειώθηκε η τρίτη σφοδρή καταιγίδα με ανεμοθύελλα, χαλάζι και βροχή μέσα σε τέσσερις μέρες.

Οι ριπές του ανέμου  έφτασαν τα 75 χλμ/ώρα ενώ η θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά έπεσε κατά δέκα βαθμούς! Ειδικότερα απο τους 35 βαθμούς το μεσημέρι η θερμοκρασία έπεσε στους 22 στις 7 το απόγευμα!
geg-kakokairia-5-8-15a
geg-kakokairia-5-8-15bΠολλά αντικείμενα στους δρόμους παρασύρθηκαν, αλλά οι ζημιές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πως είναι εκτεταμένες. Πτώση δέντρου καταγράφτηκε στην εθνική οδό, κοντά στη γέφυρα του Αχελώου, στις αρχές της οδού Αγίου Δημητρίου (φωτο ανω)  ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο παλιό νοσοκομείο και οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου και κόμβο του σταδίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Πτώση δέντρων και κλαδιων υπήρξε και στην οδό Μαβίλη, στο πάρκινγκ της Ενωσης (φωτο κατω) χωρίς να προκληθούν ζημιές.
geg-kakokairia-5-8-15c
geg-kakokairia-5-8-15d
Τέντες, τσίγκοι από υπόστεγα και πινακίδες ξηλώθηκαν  και παρασύρθηκαν μέτρα μακριά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου έλαβε πολλές κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών, δέντρων κλπ αντικειμένων από δρόμους.
Μεγάλο δέντρο έπεσε και κοντά στο στρατιωτικο αεροδρόμιο στο δρόμο Αγρινίου – Αγγελοκάστρου.
Για αρκετή ώρα διακοπή ρεύματος σημειώθηκε και στην περιοχή των δικαστηρίων. Μικροζημιές προκλήθηκαν και σε σταθμευμένα οχήματα από πτώσεις τεντών και διάφορων αντικειμένων σε αυτά.
geg-kakokairia-5-8-15e
geg-katastrofes1
Στο Δημοτικό πάρκο του Αγρινίου επί της οδου Ξενοπούλου, έπεσαν τα δέντρα που βρίσκονται στην μάντρα και από τύχη δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, αφού συγκρατήθηκαν από τα κιγκλιδώματα. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόκειται για τα δέντρα που πολίτες αντιδρούσαν στην απομάκρυνση  τους από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πλαίσιο της ανάπλασης, αν και είναι ολοφάνερο πως απαιτειται η κοπή τους, αφού είναι γηρασμένα.
geg-katastrofes2
geg-katastrofes3
geg-katastrofes4
geg-dentra-parko1geg-dentra-parko2
http://www.agriniopress.gr/


Καταστροφές σε μαγαζιά εστίασης στην Τριχωνίδα

unnamed (3)unnamed (4)
Μια απίστευτη νεροποντή έχει «χτυπήσει» την πόλη του Αγρινίου αυτή την ώρα που συνοδεύεται με χαλάζι.  “Ανοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί, δημιουργώντας  προβλήματα σε δρόμους και φρεάτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniotimes.gr οι ισχυρότατοι άνεμοι που πλήττουν την περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε καταστήματα εστίασης(ο αέρας σήκωσε στον αέρα τεράστια ψυγεία)ενώ έθεσε εκτός λειτουργίας το σκάφος του Ιστιοπλοικού Ομίλου.
http://www.agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom