Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αφού ήδη άναψε το φυτίλι στα νησιά η γιαγιά Τασία είπε:"Θα φτιάξουμε 2.500 θέσεις ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων μέχρι το τέλος του 2015"!

Όφειλε να τις είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, δηλώνει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία εκτιμά ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια "δεν είναι κανένα σπουδαίο ποσό".

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δημιουργία θέσεων σε χώρους ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων, «πράγμα που όφειλε να το έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση» αλλά και στην ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Από τη συνολική χρηματοδότηση των 474 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί για πέντε συν δυο χρόνια, τα 260 εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τα υπόλοιπα 215 εκατομμύρια από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) και αφορούν άλλα υπουργεία, εξήγησε η υπουργός η οποία σχολιάσε:
«Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό», καθώς «Οι ανάγκες είναι επείγουσες, επιτακτικές και πάρα πολλές».

Περαιτέρω η κυρία Χριστοδουλοπούλου επέρριψε βαριές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «έπρεπε να είχε υποβάλει το αίτημα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον Οκτώβριο του 2014. Δεν το έκανε και υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε εμείς.»

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση υποχρεούταν να έχει φτιάξει μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014, δυόμισι χιλιάδες θέσεις ανοιχτής φιλοξενίας για πρόσφυγες, που ούτε αυτό έπραξε. Για αυτό υποσχεθήκαμε εμείς στην πρώτη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ, τον Μάρτιο του 2015, πως θα τις δημιουργήσουμε ως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου συμπλήρωσε πως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα εγκρίθηκε πριν από 10 ημέρες και ήδη γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευσή του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΕ, αυτόν τον μήνα εγκρίθηκαν 23 πολυετή εθνικά προγράμματα στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) καθώς και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Η συνολική χρηματοδότηση των εγκριθέντων προγραμμάτων ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2014-2020. Θα μπορούν τώρα να δοθούν χρήματα στα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που δέχονται επίσης σημαντικό όγκο μεταναστών.
Πηγή: http://www.skai.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Εικόνες «πολέμου» στην Κω - Εκτός ελέγχου η κατάσταση - Στέλνουν εσπευσμένα διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί (φωτο & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom