Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα: «Μη φιλική πράξη» το νομοσχέδιο για απελευθέρωση ισοβιτών


Μη «φιλική πράξη» θα θεωρήσουν οι ΗΠΑ η επιμονή της Αθήνας στο νομοσχέδιο για απελευθέρωση ισοβιτών, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα.

«Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού η οποιοδήποτε άλλου που έχει
βάψει τα χέρια του με αίμα αμερικανών διπλωματών θα είναι μια εξαιρετικά μη φιλική ενέργεια για τις ΗΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιρς.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα», είπε ο Αμερικανός πρέσβης «την ανησυχία μας για το συγκεκριμένο θέμα στην ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».

Σε ερώτηση για το τι επιπτώσεις θα έχει εάν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ αποφυλάκιση Ξηρού) η απάντηση ήταν: «Δεν ξέρω. Θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει αλλά θα το παρακολουθούμε στενά».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι η σχέση των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική σημειώνοντας ότι «Θέλουμε η Ελλάδα να βγει από την κρίση δυνατή, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τέτοια θέματα».

Νωρίτερα υπήρξε απάντηση της κυβέρνησης στην ανάρτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας με την οποία διατύπωνε τη σαφέστατη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, όμως όπως δήλωσαν με νόημα ανώτατες κυβερνητικές πηγές σήμερα, η κυβέρνηση έχει πολλά σημαντικά ζητήματα με τα οποία ασχολείται αυτόν το καιρό...

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνισαν σήμερα χαρακτηριστικά “εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η δημοκρατία και έχουμε περισσότερη ευαισθησία γιατί αυτά τα εγκλήματα γίνονταν στο όνομα της Αριστεράς”.

Διαβάστε και την ανακοίνωση State Department που πρηγήθηκε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο απεσταλμενος του γκαγκστερικου
συνδικατου των ΗΠΑ εχει το θρασος
να μας κανει υποδειξεις για τι αποφασεις και τι νομους θα ψηφισουμε
Αυτο το απυθμενο θρασος το παιρνει
απο τους κυβερνωντες προκατοχους
και νυν που δεν υψωσαν το αναστημα τους να πουν σκασε σ αυτον τον
ελεεινο φονια που τολμα να μας
κανει υποδειξεις μελιτο

Read more: Go to TOP and Bottom