Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το Παλαιό Μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό - ΖΗΤΩ το Νέο

Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ και 2ο Μνημόνιο ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ:
(*) και το ΣΥΝΟΔΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ

του Δημ. Αντωνίου
Εισαγωγή: Ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε από την 19-02-2015 ότι η συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη με την Τρόικα της 20-02-2015 συνιστούσε συνέχιση των παλαιών Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιβεβαιωθήκαμε !

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ: Υποστηρίξαμε τον Τσίπρα προεκλογικά και μετεκλογικά, μέχρι την ολέθρια συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, για την οποία πρώτος αποκάλυψα τεκμηριωμένα ότι συνιστούσε συνέχιση των προδοτικών μνημονίων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η Κυβέρνηση αντελήφθη το ολέθριο αυτό λάθος της ! και προσπάθησε να ελευθερωθεί από την συμφωνία αυτή...στην προσπάθειά της αυτή και πάλι την υποστήριξα (κι άκουσα πολλά). 
Όμως, τελικά η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να απεμπλακεί από την ολέθρια υπογραφή της στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, δημόσια ομολόγησε (με τον Τσακαλώτο) ότι η συμφωνία αυτή ήταν λανθασμένη, εξεδίωξε τον Βαρουφάκη ως υπαίτιο ! και τώρα (τέλος Απριλίου 2015)...υποχωρεί άτακτα, υποκύπτοντας σε όλα στους δανειστές, με ένα μόνο αντάλλαγμα: Την χορήγηση χρημάτων από τους Τροικανούς για την αποπληρωμή των δανείων της !....αυτό δυστυχώς -εάν επιβεβαιωθώ στο τέλος, όπως σε όλα μέχρι τώρα-δεν μπορώ να το δεχτώ φυσικά.

Και κάτι τελευταίο. Ότι και να επιχειρήσει αυτή η Κυβέρνηση είναι μοιραίο να αποτύχει για δύο λόγους: 1) Την πολιτική αμορφωσιά του "συγκυβερνώντος" κόμματος (ΑΝΕΛ) και 2) την ανικανότητα των στελεχών της....καληνύχτα Ελλάδα.


Ιδού τι υπέγραψαν την 20-02-2015 ότι εξακολουθεί να ισχύει !!! 

ΠΡΩΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (ισχύει ακόμα)

Ι) Άρθρο 14 παρ.5 της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.32-33) : «Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με τη παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής…όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τα απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

ΙΙ) Παρ. 11 παρ.4 του υποδείγματος  νομικής γνωμοδότησης της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.42): Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης- συντηρητικής ή αναγκαστικής-  ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την Σύμβαση.

Ο όρος αυτός συνιστά την κατάλυση της φυσικής υπόστασης του Κράτους και εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα).
Το άρθρο αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί ως προς τα αποτελέσματά του με το άρθρο 13 της Σύμβασης (ΕΠ1 σελ.32) για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του δανείου από την Τρόικα σε ξένες, φίλιες και μη- χώρες και συνεπώς και την εκχώρηση σε αυτές των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

ΙΙΙ) Με το άρθρο 10 της Σύμβασης (ΕΠ1 σελ.30) η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα στην Τρόικα να ελέγχει περιοδικά την  Ελληνική Κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή από την τελευταία των από την Τρόικα αναγκαστικά επιβαλλομένων πολιτικών και μέτρων που αφορούν ατομικά τους  Έλληνες. Με τον τρόπο αυτό παραχωρήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή η Εκτελεστική Εξουσία σε ξένες δυνάμεις.
Συνεπώς, η Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή, εκχώρησαν σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα) την Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία, ήτοι τις τρείς συνιστώσες της Λαικής Κυριαρχίας που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος (Συντ. άρθρο 1) και η παραβίαση του οποίου συνιστά ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατ` άρθρο ΠΚ134.
Κλπ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (παρατείνεται με την νέα Συμωνία Τσίπρα-Καμμένου)
Στην 2η Κύρια Δανειακή Σύμβαση αυτή περιέχονται οι εξής εθνοπροδοτικοί για την Ελλάδα όροι:

1) Αρ. 4 παρ. 2α (ii): «να μην χορηγήσει (η Ελλάδα) σε οποιοδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημοσίου χρέους οποιαδήποτε προτεραιότητα έναντι του ΕΤΣΧ (ESM)».
Ο όρος αυτός είναι ο ορισμός της Εσχάτης Προδοσίας, διότι η μεγίστη κι αυθεντικότερη έκφραση της Εθνικής Κυριαρχίας κάθε κράτους είναι το Εθνικόν Συμφέρον του λαού του κάθε κράτους (αρ. 106 παρ.3  Συντ.). Στον όρο όμως αυτόν, η βασική αυτή πολιτική και πολιτειακη αρχή ανατρέπεται πρωταφανώς ιστορικά και θυσιάζεται το Εθνικό Συμφέρον του Ελληνικού Λαού, υπέρ του ESM!

2) Αρ.10 παρ.1: «Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος (η Ελλάδα) θα επιτρέπει στο ΕΤΧΣ να έχει το δικαίωμα να στείλει τους δικούς του (ή δικούς τους) πράκτορες (!) ή δεόντως εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους για να διεξάγουν τεχνικούς ή οικονομικούς ελέγχους ή επιθεωρήσεις…σε σχέση με την διαχείριση της Σύμβασης».

Ο όρος αυτός συνιστά παραβίαση του αρ. ΠΚ 146 »περί παρβίασης μυστικών της Πολιτείας» και του αρ. ΠΚ 151 «περί Κατάχρησης Πληρεξουσιότητας».

3) Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Ελλάδος: Αρ. 12: «Ούτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχ περιουσιακά των στοιχεία εξαιρούνται λόγω Εθνικής Κυριαρχίας ή για άλλον λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης, πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης-ή εκτέλεσης-σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με την Σύμβαση.


4) Αρ. 13  παρ.4: « To Δικαιούχο Μέλος (η Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ  (σημ. ως εκπρόσωποι της Ελλάδος στην παρούσα σύμβαση) παραιτούνται  με την παρούσα αμετάκλητα κι ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας (σημ. άρα και από κάθε δικαίωμα ασυλίας λόγω εθνικής κυριαρχίας) που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία (σημ. ήτοι των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος που αυτοί εκπροσωπούν στην παρούσα σύμβαση) έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Κλπ.

Εδώ η Επιστολή Γ. Βαρουφάκη με το αίτημα παράτασης της Κατοχής της Χώρας
http://www.enikos.gr/international/298933,Reuters:_Ti_shmainei_to_aithma_epektashs.html

ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Παρακαλάει για την συνέχιση της Προδοτικής Δανειακής Σύμβασης με νέο συνοδό Μνημόνειο, δέχεται ότι το προηγούμενο Μνημόνειο "διακόπηκε" κι άρα εμείς τον συνεχίζουμε για την ολοκλήρωσή του, δέχεται την επιτήρηση, δέχεται τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Σαμαρά, την Βιωσιμότητα του Χρέους και υπόσχεται την πλήρη εξόφλησή του. Oι Γερμανοί απορρίπτουν την αίτηση. Πλήρης διασυρμός.

Α) Βιβλιογραφία Διεθνούς Δικαίου, αφορώσα το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών
1) Law of Treaties 1966 (Jus Cojens) (art. 43,50)
2) Vienna Convention (Conference) on the Law of Treaties (+Annex), 1968, 1969, (into force on 1980) (art. 42,44,46,48, 50, 51, 52, 53, 60,62)
3) Charter of the United Nations (art.2 par.4, 6, 7 and art. 81), Chapter VII, IX, XI 
4) League of Nations Covenant (art. 15 par.8)
5) Treaty of Rome 1957 (art 211)
6) Γνωμάτευση Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ (UN) για της «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των κρατών» (StatesState of Emergency) (1613η Συνάντηση, 17 Ιουνίου 1980)
7) Απόφαση του Permanent Court of International Justice με αρ. 78/15-06-1939 (απόφαση «Ι. Μεταξά», η οποία περιλαμβάνεται στην δικογραφία)
8)  Τhe Law of TreatiesChapter VVX, p. 603-635, on the “Principles of Public International Law, by Prof.  Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990 
Β) Βιβλιογραφία Διεθνούς Δικαίου, αφορώσα την Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών Πηγών.
1) European Convention on Human Rights-Protocol -Ι,                                                  
2) American Convention on Human Rights (Art. 21)
3) African Convention on Human Rights (Art. 14)
4) UN General Assembly Resolution on 21-12-1952 (for the rights of self-determination)
5) 3d Committee of the UN General Assembly, 1955  (for the rights of self-determination)
6) Works in the UN Commission on Permanent Sovereignty over Natural Resources
7) Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962
8) UN General Assembly Resolution 3201 (S-VI) on 01-05-1974 (Declaration on the Establishment of a New International Economic Order)
9) UN General Assembly adopted the Charter of the Economic Rights and Duties of States, on 12-12-1974,  (Art. 2)
10) “Injury to the persons and property of Aliens on state territory”, Chapter XXIII, p.518-552, on  the “Principles of Public International Law, by Prof.  Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990
11) “The Relation of Municipal and International Law, Ch.II, p.32-57, on  the “Principles of Public International Law, by Prof.  Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990
Γ) α) Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 1, 28 παρ.1-3, 59-62, 86, 97),  β) Ελληνικός Ποινικός Κώδικας (άρθρα 134, 134Α, 14 παρ.2) 

Δ) Ενοποιημένη Απόδοση της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) (άρθρα 2-7, 126, 136, 169)   

Το Δόγμα του Calvo στη Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο (δικό μου άρθρο).
ΣΤ) Η Εθνική Κυριαρχία στην Ευρώπη (δικό μου άρθρο)
Δημ. Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom